"Ronaldo of Messi? Winnaar van Gouden Bal moét toch uit onze ploeg komen?!"

Dinsdag 09 oktober 2018 - 22:46   I  

Organisator France Football maakte maandag de dertig spelers bekend die straks om de Gouden Bal gaan strijden. Sinds 2008 ging ofwel Cristiano Ronaldo ofwel Lionel Messi met de prestigieuze trofee aan de haal. Komt daar binnenkort verandering in? Als het van Antoine Griezmann afhangt wél.

De aanvaller van Atlético Madrid en de Franse nationale ploeg is van mening dat Ronaldo en Messi deze keer niet in aanmerking komen om de Gouden Bal te winnen. 

"De beste speler ter wereld zit bij Frankrijk"

“Wij zijn wereldkampioen en maken deel uit van het beste elftal ter wereld”, vertelde Griezmann aan France Football. “De beste speler ter wereld moet daar dan toch ook aanwezig zijn? De winnaar van de Gouden Bal moét toch uit onze ploeg komen?! Althans, dat is hoe ik erover denk.”

“Iedereen zal er wel zijn mening over hebben. Er zullen stemmen, opinies en verschillende benaderingen zijn. Maar ik ben van mening dat de Gouden Bal dit jaar naar een Fransman moet gaan”, besloot Griezmann.

(Lees verder onder de foto)

"Ik zit op hetzelfde niveau als Messi en Ronaldo"

Onlangs behoorde Griezmann niet tot de ultieme kandidaten om met de trofee van Speler van het Jaar namens de FIFA aan de haal te gaan. Dat kon hem weinig schelen, want hij richtte zich toen al op de Gouden Bal. "Ik vind dat die prijs meer prestige heeft en belangrijker is", aldus Griezmann toen in een interview met AS.

"Ik weet dat ik nog drie maanden de tijd heb en zal alles geven. Dan zullen we wel zien wat er gaat gebeuren. Ik denk dat ik nu op hetzelfde niveau zit als Messi en Cristiano", klonk het verder ook nog ambitieus.

Poll: Verdient een Fransman de Gouden Bal te winnen?

TAGS  I  Atlético Madrid  I  Real Madrid  I  Juventus  I  Barcelona  I  Frankrijk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024