RSCA beschikt over goud: "Hij is 70 miljoen euro waard"

RSCA beschikt over goud:
Dinsdag 04 december 2018 - 12:35   I   door Redactie

Jan Mulder vindt dat men in Nederland flink aan het overdrijven is met Frenkie de Jong. De middenvelder wordt opgehemeld en Mulder maakt de vergelijking met een toptalent van Anderlecht.

"In Nederland is een tweede Johan Cruijff opgestaan. Zijn naam is Frenkie de Jong. Frenkie, middenvelder van Ajax, incasseert uiterst sympathiek en bescheiden de enorme lof die hem ten deel valt", schrijft Mulder in zijn column in Humo. "Maar heeft hij werkelijk het talent dat hem, volgens de berichten in de Nederlandse kranten, 70 of 80 miljoen waard maakt, mochten de aanstaande kopers FC Barcelona en Manchester City bij Ajax informeren naar de prijs van de tweede Cruijff?"

"Als scout van de twee rijke clubs keek ik naar Duitsland - Nederland (2-2). Oranje werd overspeeld door de middelmatige Duitsers. Frenkie was nergens te bekennen. In de wedstrijden daarvoor was zijn stijl en techniek zeker opgevallen, maar erg Cruijffiaans deed hij niet aan. Zijn spel voltrekt zich in een traag tempo. Er wordt gewandeld, met zo nu en dan een balletje breed en een tikkie terug."

"De kranten waren lyrischer. De Telegraaf drukte een foto van Frenkie en Cruijffie af op de voorpagina. Nog een keer goed kijken dus, naar AEK Athene - Ajax deze keer. Ver voor de rust stonden er al vijfentwintig streepjes voor balletjes breed en tikkies terug op mijn papier en legde ik het potlood weg. Maar de commentaren van deNederlandse pers werden nóg uitbundiger: die professionele sluwheid (vertragen) had men van zo'n jonge speler nog nooit gezien."

Doku

"Een paar dagen later debuteerde Doku van Anderlecht op Sint-Truiden. Flitsend. Doku is net 16. Mochten er medewerkers van Nederlandse kranten naast de scout van Barcelona op de tribune hebben gezeten, dan was Doku vandaag 70 miljoen waard en werkten tekenaars aan het stripverhaal 'Doku, van Stayen naar Camp Nou", besluit Mulder.

Poll: Wordt Doku een speler van wereldklasse?

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024