RSCA blokkeerde zijn transfer: "Ik stond aan de rand van een depressie"

RSCA blokkeerde zijn transfer:
Woensdag 12 september 2018 - 10:45   I  

Tussen 2013 en 2017 stond hij onder contract bij RSC Anderlecht, maar succesvol is zijn passage bij paars-wit achteraf niet echt te noemen. Fabrice N'Sakala kwam meermaals in opspraak in België en verliet onze competitie uiteindelijk voor een Turks avontuur bij Alanyaspor.

In een gesprek met Sport/Voetbalmagazine komt N'Sakala nog eens terug op zijn periode bij Anderlecht. "In mijn eerste seizoen bij Anderlecht ging ik vaak op stap. Daarna kwam ik nog amper buiten. Mensen beweerden dat ik in het uitgaansleven gezien werd, maar ik nam enkel nog de auto om mijn vriendin in Antwerpen te bezoeken. Ik deed geen gekke dingen meer zoals op en af naar Frankrijk rijden een paar dagen voor een wedstrijd…"

Dansdate

Toen N'Sakala plots werd gepot tijdens een opname van het VTM-programma 'Dansdate', gingen de poppetjes aan het dansen. "Ik kreeg van de club een sanctie omdat ik aanwezig was op een televisieshow! De opnames waren ten laatste om 22 uur gedaan, maar ze gingen ervan uit dat ik niet meteen naar huis was getrokken."

"Hadden ze mij in de vroege uurtjes betrapt in een discotheek met tien promille alcohol in het bloed, dan had ik mijn straf zonder morren aanvaard. De dag erna verloren we van Excel Mouscron (4-2, nvdr) en volgens Besnik Hasi was het mijn schuld. Ik had negentig minuten op de bank gezeten…"

"Ik stond aan de rand van een depressie"

Na een moeilijke periode speelde N'Sakala plots de pannen van het dak op het veld van Tottenham. "Ik wilde aan de Engelsen tonen dat ik het niveau had. Het moest eigenlijk mijn laatste match voor Anderlecht worden. We speelden op donderdag en enkele dagen later zou ik naar Wolverhampton gaan", verklapt de linksback.

"Ze wilden dat ik in november en december met hen zou meetrainen. Ik moest enkel nog mijn medische testen afleggen en mijn contract tekenen. Een paar dagen daarvoor had Ivan Obradovic zijn kruisbanden afgescheurd en de diagnose was zwaarder dan verwacht. Door de lange inactiviteit van Obradovic mocht ik onder geen beding weg. Tijdens de winterstop zijn ze Alexander Büttner gaan halen en van februari tot mei heb ik niet meer gespeeld. Ik stond aan de rand van een depressie."

TAGS  I  Anderlecht

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024