RSCA in de problemen: "Een schuldbekentenis van Vanhaezebrouck"

RSCA in de problemen:
Maandag 05 november 2018 - 19:08   I  

Anderlecht knokte zich zondagavond naar een deugddoende driepunter. Een welgekomen overwinning voor Hein Vanhaezebrouck en de zijnen, dat staat buiten kijf.

"Hein had voor het eerst dit seizoen zijn systeem aangepast", merkt journalist Hugo Camps op in zijn column in Het Laatste Nieuws. "Terug naar 4-3-3. Op zich was dat al een halve schuldbekentenis voor een systeemdenker. Het illustreerde de wanhoop van de Anderlechtcoach."

"Niet dat paars-wit op de Freethiel ineens galavoetbal speelde. Het won wel van Waasland-Beveren, maar nog steeds met veredeld bouwvakkersvoetbal. Er was weinig hoofdstedelijks aan de partij van de Brusselaars. De kwaliteit blijft zorgwekkend."

"De nachtmerrie van de vorige wedstrijden niet uitgewist"

"Na de ontluistering tegen Eupen en Lokeren zou je denken dat Anderlecht de trouwe fans weer eens zou verwennen met een oogstrelende partij. Nee dus. De dominantie tegen Waasland-Beveren was betrekkelijk, vooral in de tweede helft. De nachtmerrie van de vorige wedstrijden werd niet uitgewist."

Volgens Camps heeft Anderlecht nog steeds een lange weg af te leggen. "Het contrast met de topper Genk-Club was zelfs schril. Om nu te beweren dat de crisis door de winst in het Waasland overwonnen is, blijft hangen in franje van een verzinsel. De wedergeboorte zal voor een andere keer zijn."

Poll: Moet Anderlecht in een 4-3-3 blijven spelen?

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024