‘Ruslan Malinovskyi staat mogelijk voor spraakmakende overstap naar België’

‘Ruslan Malinovskyi staat mogelijk voor spraakmakende overstap naar België’
Donderdag 31 december 2020 - 09:00   I   door Redactie

Ruslan Malinovskyi (27) maakte tussen 2015 en 2019 het mooie weer bij KRC Genk. Malinovskyi versierde een transfer naar Atalanta, maar daar zit de Oekraïner dit seizoen vaker dan hem lief is op de bank. Een vertrek in januari dringt zich op.

Net als vorig seizoen, heeft Malinovskyi het ook nu ontzettend moeilijk om zich door te zetten in Bergamo. Een vaste waarde worden bij Atalanta, de nummer 7 in de Serie A, lukt maar niet. Volgens Italiaanse bronnen maakt Malinovskyi dan ook werk van een transfer.

De gewezen smaakmaker van KRC Genk wil andere oorden opzoeken en zou op zijn minst zes maanden elders willen gaan spelen. Malinovskyi wil komende zomer absoluut mee naar het EK met Oekraïne en wil zijn plaats in de selectie van bondscoach Andriy Shevchenko niet op het spel zetten door bij Atalanta te blijven.

Terug naar België?

Dat allemaal maakt dat Malinovskyi mogelijk voor een spraakmakende terugkeer naar België staat. In ons land zou hij opnieuw één van de topspelers zijn, bij gelijk welke ploeg. De middenvelder zou veel aan spelen toekomen en dat is uiteraard wat hij wil.

Ploegen als Club BruggeKRC Genk en Antwerp houden de situatie van Malinovskyi alvast nauwlettend in het oog. Eén serieus struikelblok: Malinovskyi overnemen, zelfs op uitleenbasis, zal geen goedkope zaak zijn. Bovendien azen ook tal van andere buitenlandse ploegen op de diensten van Malinovskyi.

Poll: Bij welke Belgische club zou jij Malinovskyi graag zien spelen?

TAGS  I  KRC Genk  I  Atalanta  I  Club Brugge  I  Antwerp

donderdag 18 augustus 2022

woensdag 17 augustus 2022

dinsdag 16 augustus 2022