'Ruslan Malinovskyi staat wellicht voor stunttransfer naar Jupiler Pro League'

'Ruslan Malinovskyi staat wellicht voor stunttransfer naar Jupiler Pro League'
Zondag 07 maart 2021 - 09:30   I   door Redactie

Ruslan Malinovskyi (27) trok in de zomer van 2019 de deur in de Luminus Arena achter zich dicht. De Oekraïner, net kampioen geworden met KRC Genk, zette koers richting de Serie A. Malinovskyi is er aan zijn tweede seizoen bij Atalanta bezig, maar heeft het niet makkelijk.

In zijn debuutseizoen moest Malinovskyi zich tevreden stellen met het statuut van invaller. In de Serie A mocht de middenvelder twaalf keer starten, maar overtuigen deed hij lang niet altijd. Atalanta-coach Gian Piero Gasperini koos dikwijls voor andere spelers, een scenario dat zich dit seizoen eigenlijk herhaalt.

Ook tijdens deze campagne kon Malinovskyi zich niet doorzetten in de ploeg. Het blijft pendelen tussen de basisploeg en de bank voor de gewezen smaakmaker van KRC Genk. Dit seizoen verscheen Malinovskyi elf keer aan de aftrap, maar de middenvelder had verwacht dat hij een onbetwiste titularis zou worden. Niets is minder waar.

(Lees verder onder de afbeelding)

Moeilijke situatie

In januari, toen er al interesse was vanuit België én andere landen, hield Malinovskyi de boot nog af. Hij wilde zijn situatie bij Atalanta nog even aankijken, in de hoop en met het geloof dat hij een basisspeler zou worden. Stilaan wordt duidelijk dat Atalanta in Malinovskyi slechts een kernspeler ziet en niet denkt dat hij de volgende stap kan zetten om een titularis te worden.

Wellicht gaat Malinovskyi straks dan ook vertrekken bij Atalanta, zo melden Italiaanse bronnen. Een terugkeer naar België zou een realistische piste zijn, ondanks het feit dat de huidige marktwaarde van Malinovskyi 21 miljoen euro bedraagt. Atalanta zou de speler voor een lagere transfersom willen laten gaan, waardoor ook Belgische topploegen niet kansloos zijn.

Hereniging met Clement in Brugge?

In België lijkt voornamelijk Club Brugge kandidaat om Malinovskyi over te nemen. Blauw-zwart is de meest kapitaalkrachtige club van het moment in de Jupiler Pro League en toonde in januari al interesse. De Bruggelingen wilden toen al ver gaan voor Malinovskyi, die perfect zou passen op het huidige middenveld.

Ook Antwerp en KRC Genk - dat als ex-club van Malinovskyi over een serieuze troef beschikt - zouden de situatie van de middenvelder in de gaten houden. Al beschikt Club Brugge met Malinovskyi’s ex-trainer Philippe Clement misschien wel over de grootste troef om als winnaar uit de strijd te komen.

Poll: Bij welke Belgische topclub zou jij Malinovskyi graag zien tekenen?

TAGS  I  Atalanta  I  KRC Genk  I  Club Brugge  I  Antwerp

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024