Schandaal rond Bayat brengt énorm probleem voor Belgisch voetbal met zich mee

Schandaal rond Bayat brengt énorm probleem voor Belgisch voetbal met zich mee
Woensdag 10 oktober 2018 - 19:00   I  

Het onderzoek naar financiële fraude, witwassen in het voetbalmilieu én matchfixing in de Jupiler Pro League houdt het Belgische voetbal in een wurggreep. Pierre François, CEO van de Pro League, maakt zich ernstig zorgen.

“Ik wil de resultaten van het onderzoek afwachten alvorens uitgebreid commentaar te geven, maar dat dit ons voetbal enorme imagoschade berokkend is duidelijk", kaart François een énorm probleem voor het Belgische voetbal aan.

"Verontrustende gebeurtenis"

"Met de Pro League werken we voortdurend aan de kwaliteit van ons product, dit is een verontrustende gebeurtenis", benadrukt François. Hij probeert er binnen de organisatie nochtans alles aan te doen om spelers te waarschuwen voor makelaars. “We organiseren ‘integratiesessies’ bij alle clubs voor jonge spelers waarbij we hen wijzen op de gevaren van het profvoetbal."

"Dat gaat dan over weddenschappen, maar ook over de plekken waar ze terecht kunnen als ze benaderd worden door malafide individuen. Misschien hadden we daar al veel vroeger mee moeten beginnen.”

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Anderlecht  I  Standard  I  AA Gent

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024