Scheidsrechtersbaas Verbist geeft Club Brugge nu wél gelijk: 'Was fout ja'

Scheidsrechtersbaas Verbist geeft Club Brugge nu wél gelijk: 'Was fout ja'
Zondag 13 mei 2018 - 12:51   I  

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist heeft er ook drukke play-offs opzitten tot nu toe. Elke speeldag kaapte de VAR de hoofdrol weg en dat kon niet de bedoeling zijn. Clubs verweten Verbist ook dat hij te weinig communiceerde over de beslissingen van de VAR, maar die kritiek weerlegde hij nu in De Zevende Dag.

"De clubs klagen ook over een gebrek aan communicatie. Ik communiceer nochtans elke week via de website van de voetbalbond. Ik licht alle fases toe waar de VAR tussenkomt. Moeten we nog meer communiceren?", aldus Verbist volgens Sporza. De fases waar de VAR niet tussenkwam worden dan weer vaak niet besproken.

Zo kwam de VAR niet tussen bij het doelpunt van Teodorczyk op Club Brugge. Toen nam Verbist geen standpunt in, maar nu doet hij dat toch. Volgens hem had die goal wel degelijk afgekeurd moeten worden. Dat was dus een foute beslissing.

"Iedereen krijgt dezelfde instructies"

"Iedereen heeft in principe dezelfde instructies gekregen. De mensen die videoscheidsrechter zijn, weten wel wat ze moeten doen. Zij krijgen instructies en worden gebrieft. Zij weten wat ze moeten doen. Maar oké, als je die goal van Diaby -terecht- afkeurt voor buitenspel, dan had je dat bij die goal van Teodorczyk ook moeten doen."

Poll: Wordt er te weinig gecommuniceerd over de fases?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Teodorczyk  I  Verbist

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024