Scheidsrechtersbaas Verbist haalt zwaar uit naar Verhaeghe: "Bijzonder schadelijk"

Scheidsrechtersbaas Verbist haalt zwaar uit naar Verhaeghe:
Zondag 12 augustus 2018 - 13:18   I   door Redactie

Er is een tekort aan scheidsrechters in ons land. Het oogt ook niet meteen als de meest leuke job. Je krijgt veel over je heen. Bart Verhaeghe, ondervoorzitter van de KBVB en voorzitter van Club Brugge, haalde vorig seizoen na de 1-2-nederlaag in Play-off 1 tegen Anderlecht zwaar uit naar de ref.

Hij stelde dat de scheidsrechters in België corrupt waren. "Ofwel is de ref onprofessioneel, ofwel is er meer aan de hand. Ik hoop van niet, maar ik moet daar wel aan denken. Het is niet aan mij om hier bewijs voor te leveren", zei Verhaeghe. De voorzitter van Club kwam daar gewoon mee weg.

Scheidsrechter Johan Verbist vindt dat er ver over. "Zulke uitspraken ondergraven onze hele werking. Als je pech hebt met scheidsrechterlijke beslissingen is het menselijk om te denken dat de wereld tegen je is. Maar vaststellen dat de arbiter fout was of zijn integriteit in twijfel trekken, dat zijn twee verschillende dingen. Deze uithaal is bijzonder schadelijk. Ik heb dit voorval aangekaart bij de Pro League", aldus Verbist in Knack.

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024