Scheidsrechtersbaas Verbist verduidelijkt de fase met Ruud Vormer

Scheidsrechtersbaas Verbist verduidelijkt de fase met Ruud Vormer
Maandag 14 mei 2018 - 21:04   I  

Er is dit seizoen al wat discussie geweest omtrent de videoref. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist heeft de voorbije weken ook wel wat kritiek gekregen omdat hij te weinig zou communiceren, maar die kritiek weerlegde hij in De Zevende Dag zondag. Zo communiceert hij elke week over de fases waarin de VAR moest ingrijpen.

En dat klopt ook, want via de website reageert Verbist elke week op die fases. Al is het nog maar de vraag of voetbalfans daar veel wijzer van worden, want ook na zijn uitleg over de fase met Ruud Vormer zullen die met vragen blijven zitten. Of het nu hands was of niet, daar rept Verbist met geen woord over.

"Na een fase waarbij Ruud Vormer de bal tegen de arm krijgt en in balbezit blijft, geeft hij een voorzet naar Jelle Vossen die scoort. De scheidsrechter keurt het doelpunt goed maar de VAR oordeelt dat een review recommended nodig is. De scheidsrechter gaat naar de beelden kijken maar blijft bij zijn standpunt en keurt het doelpunt goed", aldus Verbist.

Geen duidelijkheid

Zo mist Verbist eigenlijk alweer een kans om duidelijk te communiceren over de fase. Er waren zowel ex-scheidsrechters als analisten die het hands vonden, maar ook een groot deel die het geen hands vonden. Verbist beschrijft de fase nu gewoon, maar spreekt zich dus niet uit over het feit dat Vormer hands maakt of niet. Ergo: we weten nog steeds niet of het doelpunt nu geldig was of niet.

Poll: Vind jij dit een goede 'verduidelijking' van de fase?

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge  I  Vormer  I  Verbist

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024