Schokkende onthulling Platini over WK-manipulatie

Schokkende onthulling Platini over WK-manipulatie
Vrijdag 18 mei 2018 - 15:24   I  

Voormalig voorzitter van de UEFA Michel Platini heeft toegegeven dat er gemanipuleerd wordt tijdens en voor een Wereldkampioenschap. Voor het WK 1998 heeft men geprobeerd een droomfinale te realiseren en dat is ook gelukt. Destijds was Platini co-voorzitter van de Franse commissie die verantwoordelijk was voor de organisatie van het WK.

“Toen we het wedstrijdschema organiseerden, hebben we kleine trucjes uitgehaald. Als wij (Frankrijk, red.) eerste in de groep eindigden en Brazilië ook als eerste, konden we elkaar niet tegenkomen voor de finale. We speelden in ons eigen land, dan konden we er maar beter van genieten", laat de oud-voetballer weten in een gesprek met Franc Bleu Sport.

“Je gaat als gastheer niet zes jaar lang een WK voorbereiden om je land in de kwartfinale tegen de topfavoriet te laten spelen. En Frankrijk is echt niet het enige land waarin dit is gebeurd. Het gebeurt namelijk altijd. Een finale tussen Frankrijk en Brazilië was ook een droom van iedereen", aldus Platini.

Uiteindelijk is de manipulatie ook gelukt want beide landen werden groepswinnaar en in de finale stonden de twee grootmachten tegenover elkaar in het Stade de France. Gastland Frankrijk won de wedstrijd met 3-0, mede dankzij twee kopbaldoelpunten van Zinédine Zidane.

Poll: Moeten hier maatregelen tegen genomen worden?

TAGS  I  Platini  I  WK

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024