Schrijvers op weg naar Belgische topclub: "Hij moet vertrekken"

Schrijvers op weg naar Belgische topclub:
Zaterdag 12 mei 2018 - 10:45   I  

Het werd niet het seizoen van Siebe Schrijvers. De jonkie van Genk ligt in de bovenste schuif bij de fans, maar hij kon zich nog niet opwerken tot sterkhouder onder Clement. Vorige wedstrijd zat hij niet eens op de bank.

Johan Boskamp weet dan ook zeker dat Schrijvers best vertrekt. De jongen heeft vertrouwen nodig om zijn hoogste niveau te halen. Boskamp vergelijkt Schrijvers met andere talenten van zijn generatie zoals Musonda, Bakkali en Pereira. Ook ze kunnen het voorlopig nog niet waarmaken.

"Je ziet het bij alle vier de toptalenten van die generatie: Musonda, Pereira en Bakkali. Ze kunnen vreselijk goed voetballen, maar ze ontwikkelen zich dit seizoen niet of amper. Waar het aan ligt, kan je moeilijk zeggen. In het geval van Siebe heeft dat met vertrouwen te maken. De beste optie voor Siebe is dus vertrekken. Zo kan hij weer de speler worden die Waasland-Beveren eigenhandig in eerste klasse hield. Dat kan niet weg zijn. Als hij weer vertrouwen opdoet, zal hij groeien", aldus Boskamp in Het Belang van Limburg.

Stapje terug

Andere Belgische topclubs zoals Club Brugge en Anderlecht volgen zijn situatie natuurlijk op de voet. Schrijvers is erg getalenteerd en bovendien Belg. Die combinatie is erg gewild. Toch denkt Boskamp dat Schrijvers eerst nog eens stapje terug moet zetten. Zoals Trossard ook deed.

"Even de stap terug naar een subtopper. Het gaat nu veel over Leandro Trossard, maar eigenlijk is die ook maar doorgebroken bij OH Leuven. Daarna is hij door blijven groeien. Hoe? Hij is belangrijk gemaakt. Dan zet je stappen.”

Poll: Moet Schrijvers een stapje terug zetten?

TAGS  I  Schrijvers  I  RC Genk  I  Club Brugge  I  Anderlecht

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024