Serieuze boost voor Anderlecht, stevige opdoffer voor Club Brugge

Serieuze boost voor Anderlecht, stevige opdoffer voor Club Brugge
Woensdag 01 maart 2017 - 12:15   I   door Redactie

Anderlecht en AA Gent krijgen meeval van een belangrijke partner. De tv-zenders staan helemaal niet afkerig tegenover maandagavondvoetbal.

Anderlecht en Gent pleiten voor voetbal op maandag om zo de clubs die in Europa actief zijn te ontlasten. Club Brugge is daar op dit moment tegen omdat het ook zelf niet gehoord werd twee jaar geleden. Toen raakte blauw-zwart tot de kwartfinales van de Europa League.

"Wij kijken wel naar een aantal paramaters", zegt Telenet-directeur Manu Leroy in Het Laatste Nieuws. "Een belangrijke parameter is dat er voldoende speeldagen zijn, zodat mensen die een abonnement nemen, ook waar krijgen voor hun geld. In welke format er gespeeld wordt, maakt dan niet zoveel uit. In play-off 1 krijgen we zoveel meer toppers, maar anderzijds wordt de impact van Anderlecht-Brugge in september minder."

"In een competitie van 34 speeldagen wordt die match dan weer belangrijker. Spreiding is ook belangrijk, in die zin is voetbal op maandag interessant, op voorwaarde dat er dan niet voor lege stadions en zonder sfeer gevoetbald wordt."

Ook bij Eleven Sports wordt het idee goed onthaald. "Het format laten wij ook over aan de clubs", zegt managing director Anouk Mertens. "Wij kijken vooral uit naar zoveel mogelijk spreiding. Zo kunnen we onze kijkers zoveel mogelijk matchen aanbieden."

"Als veel matchen op hetzelfde moment geprogrammeerd staan, wordt het ook technisch moeilijker. Wij wachten af, maar voetbal op maandag is voor ons zeker een optie. Het is immers een dag waarop nu weinig voetbal geprogrammeerd staat."

TAGS  I  anderlecht  I   club brugge  I   gent

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024