"Standard kan bepalen of het Anderlecht al dan niet in Europa wil"

Dinsdag 14 mei 2019 - 21:00   I   door Redactie

De hele onzekerheid rond de Europese tickets zorgt voor een ongelooflijk kluwen. Journalist François Colin meent dat Standard de sleutel in handen kan hebben voor Anderlecht.

"Het is de vraag tegen wie de winnaar van het duel tussen KVK en Charleroi (wellicht plaatsen zij zich voor de finale) voor een Europees ticket zal spelen. Marc Degryse stelde in Sports Late Night terecht dat het van de pot gerukt zou zijn dat de nummer vier van de competitie niet Europees zou spelen en de vijfde wel. Als ik het goed begrepen heb (en dat is niet zeker, want geen kat kan haar jongen nog vinden in onze format en zeker niet in combinatie met de huidige herrie), is dat scenario onmogelijk en heeft de Pro League beslist dat nummer vier tegen de winnaar van PO 2 speelt en hoe dan ook Europa ingaat", zegt Colin op Dewitteduivel.com

"Als de ploeg uit PO 2 tegen de vierde wint, valt de vijfde uit de Europese boot. Theoretisch zou dit kunnen betekenen dat Standard, als het vierde blijft, kan bepalen of Anderlecht, als het vijfde eindigt, na 55 jaar uit Europa wordt geweerd door van de winnaar van PO 2 te verliezen. Standard zou de aartsvijand dus een hak kunnen zetten. Hoewel, het Standard van de voorbije weken deed vooral denken aan de Rouches van voor de eerste komst van Michel Preud’homme als trainer. Het is dus ver van zeker of het ook maar een kans maakt tegen Kortrijk of Charleroi, die allebei in een winning mood zitten."

Poll: Kan jij er nog aan uit?

TAGS  I  Standard  I  Anderlecht  I  voetbal

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024