Standard kan vertrek van Trebel niet opvangen: "Met zij twee was er een onbestaand middenveld"

Standard kan vertrek van Trebel niet opvangen:
Maandag 23 januari 2017 - 13:40   I  

Standard ging kansloos de boot in tegen Club Brugge. Play-off I halen wordt zo wel erg moeilijk.

Ook Peter Vandenbempt zag een verslagen Standard. "Bij Standard lijkt er nog weinig geloof dat ze Play-off I gaan halen. Mathematisch is er nog lang geen man over boord: nog acht wedstrijden en vier punten achter. Dat is niets. Maar ik vind dat er in Luik gisteren een soort defaitistisch sfeertje hing. De hel van Sclessin was diepgevroren", analyseert de Sporza-analist. "Er kwam niets intimiderends vanaf de tribunes. Er heerste een grote gelatenheid. Tegen het eindsignaal was het stadion al bijna leeggelopen."

"En natuurlijk was de prestatie op het veld ronduit zorgwekkend. Vastgezet door dat jagende Club Brugge vond Standard geen voetballende oplossingen van achteruit. Met Enoh en Cissé was er een onbestaand middenveld, er was geen aanvoer en steun voor de aanvallers. Het was de totale onmacht."

"Het is opvallend dat coach Jankovic na een maand of vier nog altijd op zoek is naar oplossingen, zoals hij zelf ook aangaf. Hij heeft vijf keer gewonnen in 14 competitiewedstrijden, maar een keer of zes in 20 duels, eruit in de beker tegen Geel. Dat is geen geweldig rapport. Het is hopen dat de jonge voetballers die gekomen zijn, zoals Marin of Danilo, er ineens staan om dit elftal aan het voetballen te krijgen."

"Want stel je maar eens voor: deze week spelen ze donderdag in Eupen en zondag bij Anderlecht. Als dat slecht afloopt, dan zou het zo maar kunnen dat het bestuur een beetje gaat rekenen en bijvoorbeeld Belfodil nog van de hand doet, als Play-off I toch een beetje onmogelijk begint te lijken. Het ziet er toch een beetje somber uit op dit moment voor Standard."

TAGS  I  standard  I   peter vandenbempt

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024