Sterk Standard verkoopt Club Brugge eerste competitienederlaag van het seizoen

Zondag 07 oktober 2018 - 19:45   I

Club Brugge verloor voor de eerste keer dit seizoen in de competitie van een sterk Standard. De Luikenaars hadden van begin tot eind controle over de wedstrijd en won oververdiend met een duidelijke 3-1.

Die score had ook hoger kunnen liggen, want de kansen voor Standard waren vooral in de eerste helft legio. Een goede Letica hield Emond nog van de 1-0, maar die kwam er voor rust toch nog. Marin kon Wesley de bal afsnoepen en Mehdi Carcela bedienen. Die zorgde voor de voorsprong.

Meteen na rust kreeg Wesley een uitstekende kans op 1-1, maar zijn kopbal was te centraal om Ochoa in de verlegenheid te brengen. Club zat wel wat beter in de wedstrijd, maar Standard ging nog even vol op het gaspedaal staan. Met resultaat, want Emond kon ook voor de 2-0 zorgen. Een eigen doelpunt van Luyindama bracht de spanning nog even terug in de wedstrijd, maar toen Marin mistasten van Danjuma afstrafte, was de eerste nederlaag in de Belgische competitie een feit voor Club. Michel Preud'homme deed dan weer met Sclessin wat hij eerder met Jan Breydel deed. De fans een geweldige avond bezorgen.