Straffe onthullingen: "Mogi Bayat heeft die clubleiders bedreigd"

Straffe onthullingen:
Woensdag 10 oktober 2018 - 21:36   I  

Het schandaal rond makelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic houdt het Belgische voetbal in zijn greep. Humo-journalist Jan Hauspie, die thuis is in de materie, is verrast maar kijkt niet raar op.

"Over Bayat en Veljkovic is al langer geweten dat zij de transferbewegingen in België domineren", vertelt Hauspie aan Radio 1. "Er doen allerlei verhalen de ronde dat er daarbij dingen gebeuren die het daglicht schuwen, maar het is nog iets anders om daar bewijs van boven water te krijgen. Dat heeft het parket nu kennelijk wel kunnen doen."

"Ik vind het luik van de matchfixing het interessantste", benadrukt Hauspie. "Er twijfelt niemand aan dat er van alles mis is met de geldstromen in de voetbal- en makelaarswereld, maar het is opvallend dat er van daaruit ook mogelijke linken zijn naar wedstrijden."

Clubleiders bedreigd en bepaald wie degradeerde?

Hauspie benadrukt ook dat Bayat veel te zeggen had in het Belgische voetbal. "Bayat heeft overal een voet tussen de deur, maar misschien heeft hij zijn monopolie wel min of meer verworven door mensen onder druk te zetten."

"Er zijn clubleiders die off the record getuigd hebben dat Bayat hen onder druk gezet heeft met het dreigement dat hij bepaalt wie er aan het einde van het seizoen degradeert. Misschien heeft hij daar wel de waarheid gesproken."

TAGS  I  Club Brugge  I  KV Mechelen  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  Standard  I  Lokeren

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024