STVV zet negen man van Moeskroen opzij, Lokeren verliest weer

Zaterdag 06 oktober 2018 - 21:54   I   door Redactie

KV Kortrijk heeft de volle buit gepakt op het veld van Lokeren, dat in degradatienood blijft. Sint-Truiden versloeg negen man van Moeskroen en wordt voorlopig vierde in de stand.

Lokeren - KV Kortrijk 1-3

Het begon goed voor Lokeren. Miric scoorde oog in oog met Kaminski al binnen het eerste kwartier. Nog voor de rust had KVK de kans op de gelijkmaker, maar Mboyo liet die liggen. In het eerste kwartier van de tweede helft zorgde Kristof D'Haene met een knap schot toch voor de gelijkmaker. Kortrijk ging er dan maar gelijk op en over. Na een uitstekende voorzet van Mboyo duwde Avenatti binnen. In blessuretijd maakte Ouali er nog 1-3 van.

Sint-Truiden - Moeskroen 3-1

De thuisploeg klom in de eerste helft al op voorsprong. Jordan Botaka ging neer in de zestien: strafschop voor STVV en Botaka zette die zelf om. Kamada liet vervolgens de 2-0 liggen en Moeskroen moest nog voor de rust met tien verder na de tweede gele kaart voor Franck Boya. Uit het niets stelde Moeskroen een minuut voor het rustsignaal gelijk. Godeau trapte in de rebound raak. Gek genoeg kon STVV in de tweede helft aanvankelijk geen afstand nemen van de tien bezoekers. Pas diep in de slotfase zorgde Yohan Boli voor de bevrijding. Nadien werd het nog 3-1. De VAR had een overtreding van Dussenne onderschept. De Moeskroen-verdediger kreeg een tweede geel - waardoor Moeskroen met negen verder moest - en Kamada zette de strafschop om.