Thibaut Courtois speelde bijna bij Sint-Truiden

Thibaut Courtois speelde bijna bij Sint-Truiden
Vrijdag 10 augustus 2018 - 17:15   I   door Redactie

Thibaut Courtois had bijna bij Sint-Truiden gespeeld. Dat vertelt keeperstrainer Jos Beckx, die de Rode Duivel van Real Madrid onder zijn hoede had vooraleer hij bij Racing Genk doorbrak.

Voetballend vermogen

“Ik heb Thibaut tussen zijn veertiende en zestiende getraind”, zegt Beckx aan Het Belang van Limburg. “Er zaten toen veel goede keepers in de opleiding van Genk. Intern was niet iedereen overtuigd van Thibaut. De club haalde Gilles Lentz (nu clubloos, nvdr.) bij Standard en het geloof in Casteels was ook iets groter. Ik was onder de indruk van Thibauts lengte, snelheid en voetballend vermogen."

"Qua pakwerk was er nog marge, maar door zijn wilskracht heeft hij heel veel bereikt", vervolgt Beckx. "Daardoor wist ik dat hij het ver kon brengen. Dan heb ik het niet over Real Madrid of Chelsea, maar de eerste ploeg van Genk of Standard zou hij zeker kunnen halen, dacht ik.”

Sint-Truiden

Omdat Beckx het niet eens was in 2009 met de komst van Lentz trok hij naar Sint-Truiden. “Het gevolg was dat ik Thibaut en zijn vader een paar keer gecontacteerd heb om naar Sint-Truiden te komen. Ze zijn zelfs thuis komen praten en zagen een transfer best zitten. Ook trainer Guido Brepoels stond achter zijn komst. Alleen liep de transfer spaak omdat Genk nog een fikse transfersom vroeg voor de amper 16-jarige Courtois. Voor STVV was het net iets te veel”, aldus de keeperstrainer.

TAGS  I  Real Madrid  I  RC Genk  I  Sint-Truiden

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024