Toptransfer in de maak voor Buffon: "Dit is meer dan geflirt"

Toptransfer in de maak voor Buffon:
Donderdag 17 mei 2018 - 20:00   I  

Gianluigi Buffon kondigde donderdag op een druk bijgewoonde persconferentie zijn vertrek bij Juventus aan. Na 17 succesvolle jaren trekt de inmiddels 40-jarige doelman de deur bij 'De Oude Dame' achter zich dicht. Over wat er straks op zijn pad komt, deed Buffon ietwat mysterieus. Het is zelfs goed mogelijk dat de legendarische doelman nog even doorgaat als speler.

“Het enige dat ik zeker weet is dat ik zaterdag mijn laatste wedstrijd voor Juventus speel. Tot vijftien dagen geleden wist ik zeker dat ik met pensioen zou gaan. Nu heb ik een aantal zeer belangrijke aanbiedingen ontvangen, op en naast het veld", aldus Buffon donderdagmiddag. "De belangrijkste buiten het veld is van Juventus. Ik zal volgende week de knoop doorhakken. Een terugkeer naar Parma zou een romantische kinderdroom zijn, maar niets meer dan dat, nee.”

PSG is heel concreet

Nauwelijks enkele uren later is het al duidelijke welke aanbiedingen Buffon op zak heeft. Liverpool zou geïnteresseerd zijn, maar Paris Saint-Germain zou pas écht concreet zijn voor de ervaren rot. Doorgaans betrouwbare media als Canal Plus en Le Parisien melden dat PSG zich maar wat graag met Buffon zou versterken. In het Parc des Princes zien ze in Buffon de ideale doelman om hen aan snel succes in de Champions League te helpen.

"Het geflirt tussen PSG en Buffon is meer dan een gerucht", bevestigde Goal Italia-journalist Romeo Agresti. Franse en Italiaanse media melden ondertussen dat Buffon in Parijs een overeenkomst van twee seizoenen zou kunnen ondertekenen. Het is dus goed mogelijk dat we de keeper straks terugzien in Parijs.

Poll: Hoop jij dat Buffon nog doorgaat als speler?

TAGS  I  Buffon  I  Juventus  I  PSG  I  Liverpool  I  Boca Juniors

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024