‘Transfer Wesley dreigt in het water te vallen na onverwachte wending’

‘Transfer Wesley dreigt in het water te vallen na onverwachte wending’
Woensdag 13 juni 2018 - 22:00   I  

Club Brugge-aanvaller Wesley staat in de nadrukkelijke belangstelling van Lazio en Galatasaray maar heeft nu zeer slecht nieuws te horen gekregen. De Turkse topclub Galatasaray heeft van de UEFA een boete van zes miljoen euro opgelegd gekregen. De beoogde transfer van de Braziliaan dreigt nu in het water te vallen.

Galatasaray heeft een overtreding gemaakt in verband met de Financial Fair Play-regels van de UEFA. In 2019 mag de Turkse topclub nog maximaal twintig miljoen euro verlies lijden. In 2020 wordt dat tien miljoen euro. Als Galatasaray de regels weer overtreedt dan krijgt het een boete van nog eens negen miljoen euro.

Ook op gebied van transfers heeft Galatasaray restricties gekregen. Het ziet er dus naar uit dat de Turkse topclub de transfer van Wesley moet laten varen. Overigens zijn ook Krasnodar, Lokomotiv Moskou, AS Monaco, AS Roma, Zenit Sint-Petersburg, Inter, Trabzonspor en Marseille onder de loep genomen. Inter mag maar 22 spelers inschrijven in de Champions League in plaats van 25 komend seizoen terwijl Marseille een boete van 100.000 euro moet betalen.

Poll: Is dit een goede zaak voor Club Brugge?

TAGS  I  Galatasaray  I  Wesley  I  Club Brugge  I  Lazio

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024