Transferdossier Onyekuru neemt plots onverwachte wending

Transferdossier Onyekuru neemt plots onverwachte wending
Maandag 14 mei 2018 - 18:23   I  

Het zijn moeilijke dagen voor Henry Onyekuru. De Nigeriaanse vleugelaanvaller knokte de voorbije maanden terug na een zware knieblessure, maar Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck oordeelde tijdens de voorbije speeldagen dat Henry nog niet fit genoeg is om alweer in actie te komen. En dat kost de speler nu een WK-deelname met Nigeria...

De Nigeriaanse Voetbalbond maakte maandagnamiddag een 30-koppige voorselectie bekend. In die selectie is geen plaats voor Onyekuru en dat wil dus zeggen dat de Everton-huurling straks niet op het WK in Rusland te bewonderen zal zijn.

"Henry is nog niet klaar om een match op dit niveau te spelen. Hij durft zich nog niet doorzetten in de duels”, zei Hein Vanhaezebrouck na de match tegen Gent van zondag. Op fysiek vlak kende de Nigeriaan een terugval, maar zelf voelt Onyekuru zich helemaal klaar om weer te spelen. Is er dan meer aan de hand? Volgens Nigeriaanse media wel. Zij maken gewag van het feit dat Anderlecht Onyekuru met opzet niet liet spelen zodat hij naast een WK-ticket zou grijpen.

Nu duidelijk is dat Onyekuru een kruis mag maken over het nakende WK, is de kans ook groot dat hij volgend seizoen nog geen Engelse werkvergunning zal kunnen krijgen. En in zo'n scenario zou een verlengd verblijf bij Anderlecht aan de orde zijn. Paars-wit zou zo als winnaar uit de bus komen, al is het maar de vraag of Onyekuru wel nog in het Constant Vanden Stockstadion wil blijven.

Poll: Zal Onyekuru volgend seizoen nog bij Anderlecht spelen?

TAGS  I  Onyekuru  I  Anderlecht  I  Nigeria  I  Everton

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024