Transfermarkt LIVE: Club Brugge en Anderlecht azen op nieuwe spits, RSCA wil ook topper

Transfermarkt LIVE: Club Brugge en Anderlecht azen op nieuwe spits, RSCA wil ook topper
Zaterdag 09 juni 2018 - 23:45   I  

Het WK in Rusland staat voor de deur, maar daar zijn ze bij de Belgische clubs niet zo heel erg mee bezig. Die maken dezer dagen werk van de nodige versterkingen voor volgend seizoen. De geruchtenmolen draait nu al op volle toeren en bij Voetbal24 zit je op de eerste rij om op de hoogte te blijven van alle 'done deals' en geruchten.


*Anderlecht én Club Brugge willen profiteren van een transfermislukking bij Eupen. Mamadou Koné werd afgelopen seizoen door Eupen gehuurd van het Spaanse Leganes en heeft nog tot 10 juni om de aankoopoptie te lichten. Anderlecht en Club liggen alvast op de loer om de spits in te lijven.

*Nabil Fekir gaat dan tóch niet naar Liverpool. De Engelse club wilde de prijs drukken nadat via de medische testen aan het licht kwam dat Fekir knieproblemen heeft. Lyon heeft vervolgens meteen de stekker uit de onderhandelingen getrokken.

*Manchester United verkiest Gareth Bale boven Ronaldo. Beide spelers staan op het lijstje van coach José Mourinho maar de Portugees ziet meer toekomst in de Welshman.

*Anderlecht aast nog steeds op Jonathan Bamba. Het moet echter afrekenen met een resem topclubs. Naar verluidt azen ook Internazionale, AS Roma, Fiorentina, Lazio, Newcastle en Fenerbahçe achter Jonathan Bamba.

*Real Madrid lijkt naast Neymar te grijpen. Nieuwbakken PSG-coach Thomas Tuchel heeft een ‘speciale’ ontmoeting gehad met Neymar in Londen en zou de Braziliaan hebben overtuigd in Parijs te blijven.

* DONE DEAL: STVV heeft de 17-jarige jeugdinternational Grégory Gilbert bij Standard weggeplukt. De buitenspeler zal eerst aansluiten bij de U17 maar hoopt binnen de kortste keren in de voetsporen van Junior Edmilson te treden.

* Club Brugge heeft zijn pijlen plots op een controversieel doelwit gericht. Joseph Minala van Lazio werd op 17-jarige leeftijd naar de club gehaald, maar Italiaanse media meldden dat de middenvelder indertijd 42 jaar geweest zou zijn. Wesley lijkt de omgekeerde weg te bewandelen dus een ruildeal is op til.

* Juventus ligt in polepositie om Cristiano Ronaldo in te lijven, zo meldt Don Balon. De voorkeur van de Portugese superster gaat nog altijd uit naar Manchester United maar De Oude Dame is met een zéér aantrekkelijk bod op de proppen gekomen: 100 miljoen euro plus Paulo Dybala.

* Michel Preud’homme is aan een heel project bezig bij Standard. Nu heeft de oefenmeester ook de Malinees Mamadou Samaké naar de club gehaald. Samaké werd als aanvoerder van de Malinese U17 vierde op het WK onder 17 jaar en staat te kennen als een groot talent.

* De wegen van Thomas Vermaelen en Barcelona lijken te scheiden. De Catalaanse club is naarstig op zoek naar een nieuwe linksbenige verdediger en heeft met Clement Lenglet al een soortgelijk doelwit hoog op het lijstje staan. De Rode Duivel mag komende transferperiode op zoek naar een nieuwe club.

* Thibaut Courtois lijkt op weg naar de uitgang bij Chelsea. Het contract van de sluitpost loopt nog één jaar door en een contractverlenging lijkt er niet in te zitten. De Londense club heeft echter een enorm prijskaartje van 100 miljoen euro op het hoofd van de Rode Duivel geplakt.

* Een transfer voor Leander Dendoncker zal nog even moeten wachten. Dendoncker wil zich nu eerst concentreren op het WK. "Ik denk momenteel niet aan een transfer. Ik wil me eerst concentreren op het WK. Ik probeer er te staan in het geval dat de trainer me nodig heeft", aldus Dendoncker volgens L'Avenir.

* Wesley Moraes, de jonge Braziliaanse spits werd onlangs nog verkozen tot 'Rookie of the Year' en dat hebben ze in het buitenland ook opgemerkt. Zo zou Lazio zich nu wel willen versterken met de stevige spits. Zijn manager liet al weten dat hij "klaar is om Brugge te verlaten".

* Zijn ex-club, het Zweedse Malmö, heeft Anders Christiansen nu alweer overgenomen. Hij tekent er een contract van 4,5 jaar. Hij moet er zijn geflopte passage bij Gent zo snel mogelijk vergeten.

* RSC Anderlecht wil zich graag nog wat extra versterken. Het haalde al de nodige aanwinsten in huis, maar nu wil paars-wit dus ook Chancel Mbemba binnenhalen. Anderlecht staat ook dicht bij een transfer van Ognjes Vranjes van AEK Athene, maar zijn komst zou een transfer van Mbemba niet in de weg staan.

La DH weet dat er heel wat ploegen uit Engeland en Italië zijn die Edmilson Junior willen aantrekken. Dat zijn overigens niet de minste ploegen. Vanuit Engeland hebben Wolverhampton, Fulham en West Ham United zich laten horen. Vanuit de Serie A zijn Fiorentina, Sassuolo en Genoa geïnteresseerd. Een leuke rij geïnteresseerden dus.

* Anderlecht zag net Uros Spajic vertrekken naar Krasnodar, maar dat betekent niet dat Coucke en Devroe bij de pakken blijven zitten. Beide heren hebben namelijk al een nieuwe verdediger in het vizier en zou zelfs bijna rond zijn met de nieuwe topper in de defensie. Paars-wit zou Ognjen Vranjes zo goed als zeker overnemen van AEK Athene voor 2 miljoen.

* Anthony Limbombe (23) staat immers in de belangstelling van Huddersfield Town. De ­Engelsen beleefden vorig seizoen een geslaagd debuut in de ­Premier League en willen investeren in nieuwe spelers. Dat weet Het Nieuwsbald.

* KV Oostende en KV Mechelen zouden nu toch een akkoord hebben omtrent Colin Coosemans. De doelman kan voor drie seizoenen naar de kust.

* Volgens Het Nieuwsblad is Standard helemaal rond met de nieuwe doelman, Erce Kardesler. De Rouches betalen naar verluidt 1,5 miljoen euro voor de Turkse doelman.

* Eerder kwam het bericht naar buiten dat centrale verdediger Igor Plastun van Ludogorets dé opvolger van Gigot moet worden. En nu hebben de clubs al een akkoord bereikt. Gent zou zo'n 3 miljoen betalen voor de verdediger.

* De Belgische topclubs zullen zich mogen reppen als ze Hendrik Van Crombrugge nog willen binnenhalen, want het Franse Strasbourg zou volgens Het NIeuwsblad interesse tonen in de doelman. Ook Kaminski kan rekenen op interesse van de Franse club.

Poll: Had jij al straffere transfers verwacht?

TAGS  I  AA Gent  I  RC Genk  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  Antwerp  I  KV Oostende  I  KV Mechelen

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024