Transfermarkt LIVE: Club ruikt miljoenen, Anderlecht verliest topper

Transfermarkt LIVE: Club ruikt miljoenen, Anderlecht verliest topper
Maandag 11 juni 2018 - 23:55   I  

Het WK in Rusland staat voor de deur, maar daar zijn ze bij de Belgische clubs niet zo heel erg mee bezig. Die maken dezer dagen werk van de nodige versterkingen voor volgend seizoen. De geruchtenmolen draait nu al op volle toeren en bij Voetbal24 zit je op de eerste rij om op de hoogte te blijven van alle 'done deals' en geruchten.

*DONE DEAL: Eliot Matazo (16) is niet langer een speler van Anderlecht. Het toptalent ruilde paars-wit in voor AS Monaco.

* Volgens Dylan Bronn is een transfer niet aan de orde. Na het WK zal hij gewoon aansluiten bij Gent om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. “Als de competitie eind juli hervat, ben ik zonder twijfel opnieuw van de partij", aldus Bronn in Het Nieuwsblad.

* Waasland-Beveren heeft al heel wat spelers binnengehaald, maar toch blijven ze maar nieuwe spelers aantrekken. Ferrera mag volgend seizoen aan de slag met de 23-jarige Deense verdediger Tobias Salquist. Hij tekende een contract voor drie seizoenen en zal aantreden met het nummer twee.

* Ivan Leko verklaarde dat hij Matej Mitrovic langer bij de club wilde houden, maar de transfersom was te hoog.

* Club Brugge twijfelt er niet aan om verder in zee te gaan met Jelle Vossen. Ook de spits wil volgend seizoen opnieuw belangrijk zijn en zal daar door de Champions League ook meer kansen voor krijgen.

*Laurent Jans (Waasland-Beveren) is op weg naar FC Metz, dat 500.000 euro wil betalen voor de Luxemburgse international. KRC Genk en AA Gent dachten even aan Jans, maar treuzelden te lang.

*Henry Onyekuru heeft nog eens te kennen gegeven dat hij zeker en vast niet bij RSC Anderlecht zal blijven.

*DONE DEAL: KRC Genk heeft de gewilde winger Joseph Paintsil vastgelegd. Ook Club Brugge en Anderlecht waren geïnteresseerd in de speler.

*KAS Eupen heeft de aankoopoptie in het huurcontract van Mamadou Koné niet gelicht. De spits keert terug naar Leganés, maar Club Brugge en Anderlecht liggen op de loer.

*Manchester United zou van plan zijn om een bod van 270 miljoen euro uit te brengen op PSG-aanvaller Kylian Mbappé.

*KV Oostende heeft een akkoord met François Marquet (Waasland-Beveren).

*DONE DEAL: FC Barcelona heeft Gerard Deulofeu voor 13 miljoen euro verkocht aan Watford. Wonderkind Ricard Puig verlengde zijn contract bij Barça dan weer.

*KRC Genk heeft een oogje op Paul Onuachu van het Deense Midtjylland. De boomlange targetman zou de aanval moeten versterken.

*Michel Preud’homme hoopt dat Erce Kardesler, Samuel Bastien en Zakaria Bakkali snel bij Standard tekenen.

*Guillermo Ochoa zal Standard wellicht verlaten.

*Thomas Buffel is ietwat verrassend op weg naar Zulte Waregem. Francky Dury zou de transfervrije middenvelder graag strikken.

*FC Porto is van plan om aan te kloppen bij Standard om het over een transfer van Junior Edmilson te hebben.

*Bij Bayern München zijn ze ervan overtuigd dat Robert Lewandowski ook volgend seizoen nog bij de club zal spelen. “Een transfer? Quatsch”, aldus voorzitter Uli Hoeness.

*Club Brugge maakt jacht op Alfa Semedo. Blauw-zwart zou zomaar eventjes 5 miljoen euro veil hebben voor de defensieve middenvelder van Moreirense.

Het Laatste Nieuws weet dat Club Brugge zo goed als rond is met Karlo Letica, de jonge doelman van Hajduk Split. De interesse in de doelman was groot, maar volgens de krant is de keeper zelf overtuigd van Club Brugge.

* Volgens de laatste geruchten was KV Oostende bijna rond met Colin Coosemans. Maar dat leek iets te voorbarig, want de deal is nog steeds niet rond. De ploegen geraken er financieel maar niet uit en nu mengt ook de Nederlandse club Vitesse zich in het debat.

* De onderhandelingen met Newcastle omtrent Matz Sels lopen nog steeds en normaal gezien komt de deal wel in orde. Anderlecht wacht echter niet op Sels en staat nu op het punt om een nieuwe doelman binnen te halen. De jonge Franse doelman Thomas Didillon (22) komt normaliter over van Metz. 

* De jonge spits Wesley Moraes zou op interesse mogen rekenen van zowel het Italiaanse Lazio als het Turkse Galatasaray. Club Brugge zou willen onderhandelen en heeft een bedrag van 15 miljoen euro in gedachten.

AA Gent telt twee nieuwkomers. Zo vonden de Oost-Vlamingen een akkoord met linksachter Franck Josiah Bahi (19) en met de Oekraïense centrale verdediger Igor Plastun (27). Die laatste kost maar liefst 3 miljoen euro, maar Gent is ervan overtuigd dat hij dat bedrag meer dan waard is. 

Poll: Zullen de Belgische clubs snel klaar zijn met de transfers?

TAGS  I  AA Gent  I  RC Genk  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  Antwerp  I  KV Oostende  I  KV Mechelen

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024