'Transferverbod dreigt voor KRC Genk'

'Transferverbod dreigt voor KRC Genk'
Zaterdag 08 december 2018 - 07:05   I   door Redactie

Racing Genk heeft zichzelf in de voet geschoten. De Limburgse club trok onlangs de Fin Marius Könkkölä aan. Deze week tekende het 15-jarige toptalent een contract, maar nu blijkt dat hij in het afgelopen jaar al trainingen en oefenwedstrijden heeft afgewerkt. Dat is een inbreuk op de reglementen voor minderjarigen.

"Het probleem is dat Könkköla, een lookalike van Kevin De Bruyne, niet alleen meetrainde bij de Genkse jeugd, maar er ook een aantal oefenmatchen afwerkte en meespeelde in de Kevin De Bruyne Cup, een jeugdtoernooi voor -16-jarigen. Daarvan zijn trouwens foto's terug te vinden op de Instagram-account van Könkkölä en op de website van Genk gewijd aan de jeugdploegen", schrijft Het Nieuwsblad.

Genk heeft een groot probleem. "FIFA heeft de afgelopen jaren streng opgetreden tegen dit soort inbreuken, om kinderhandel tegen te gaan. Clubs kunnen bestraft worden met boetes of transferverboden. Dat overkwam eerder onder meer Barcelona en Real Madrid. Toen ging het wel over meerdere spelers", klinkt het.

Genk ontkent

Bij Genk ontkent men met klem: “Marius heeft via enkele trainingen mogen ervaren hoe de club omgaat met jeugdspelers. In die korte en eenmalige periode, heeft Marius geen officiële wedstrijd gespeeld als formeel lid van onze club. ”

Poll: Denk jij dat Genk een transferverbod wacht?

TAGS  I  KRC Genk

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024