Twijfels bij absoluut toptalent van Anderlecht: 'Kan zich niet opladen voor gewone wedstrijden'

Twijfels bij absoluut toptalent van Anderlecht: 'Kan zich niet opladen voor gewone wedstrijden'
Dinsdag 07 februari 2017 - 14:48   I  

Met onder andere Tielemans en Dendoncker zijn er al enkele toptalenten doorgebroken bij Anderlecht de voorbije seizoenen. Een ander toptalent wacht echter nog steeds op zijn grote debuut.

Mile Svilar wordt door velen aanzien als de toekomstige eerste doelman van Anderlecht. Het staat buiten kijf dat de 17-jarige bulkt van het talent, maar toch rijzen er hier en daar twijfels. René Weiler zou wel degelijk een goede reden hebben gehad om Svilar niet in doel te zetten nadat Roef naar de bank werd verwezen. "Hier en daar wordt gefluisterd dat de jonge Mile nog niet helemaal klaar is voor de grote stap naar eerste keeper. In de wandelgangen klinkt het dat Svilar zijn wedstrijden zou uitkiezen", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine. 

"Dat hij zich niet altijd tot het uiterste kan opladen voor de gewone wedstrijden met de paars-witte U21, zelfs niet voor sommige matchen met de Rode Duivels U19 onder Gert Verheyen. Daarentegen is hij altijd op niveau tijdens de wedstrijden van de Youth League en de belangrijke interlands met de U19. Alsof hij wedstrijden onder druk nodig heeft om op zijn best te zijn."

"Misschien zal hij pas helemaal tot zijn recht komen wanneer hij het doel van het eerste elftal bij Anderlecht mag verdedigen", vertelt iemand uit de entourage van de nationale ploeg. "Eén ding is zeker: hij zal niet bezwijken onder druk, terwijl Roef het daar moeilijk mee had."

TAGS  I  mile svilar  I   anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024