Uiterst gevoelige fusie tussen RC Genk en Sint-Truiden?

Uiterst gevoelige fusie tussen RC Genk en Sint-Truiden?
Woensdag 25 januari 2017 - 09:00   I   door Redactie

Komt er een fusie tussen RC Genk, Sint-Truiden en Sporting Hasselt? Als het van Bart Casters, voorzitter ad interim bij Hasselt afhangt, alvast wel.

"Eén grote topclub, op termijn is er geen andere uitweg voor ons voetbal", zegt Casters in Het Belang van Limburg. Sporting Hasselt wil al lang een nieuw stadion. 

“In een eerste fase willen we onze eigen sites ontwikkelen: een nieuwe tribune en kleedkamers tussen het A- en B-terrein optrekken en een kunstgrasveld aanleggen in Runkst", vertelt Casters.

"Daarnaast moeten we een betere samenwerking met de andere clubs in Hasselt mogelijk maken en zo snel als mogelijk naar 1B promoveren. Maar het is belangrijk om nu al lef te tonen, we moeten durven discussiëren over één topclub in Limburg.”

“Diepenbeek is een geschikte locatie. Of waarom geen sportsite maken aan de Grensland-hallen? Met ook een moderne sporthal die over de ringweg gebouwd wordt", zegt Casters. Alleen heeft het project wel kans op slagen? Genk is geen vragende partij en denkt al langer aan een nieuw stadion en Sint-Truiden heeft Stayen pas vernieuwd.

Bovendien is er nog het emotionele aspect bij de fans. “Ik ben me bewust van die gevoeligheden. Maar daar moeten we doorheen durven kijken. Omdat één profclub een economische realiteit is. Als je een groot bedrijf wil lokken om te investeren, dan moet je de krachten bundelen", stelt Casters.

TAGS  I  RC Genk  I   Sint-Truiden

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024