‘Vanden Borre kon naar FC Barcelona, maar Anderlecht werkte niet mee’

‘Vanden Borre kon naar FC Barcelona, maar Anderlecht werkte niet mee’
Woensdag 05 december 2018 - 23:00   I   door Redactie

Jean-François Lenvain is geen onbekende in de omgeving van Anderlecht. Het voormalig departementshoofd van de sociale cel van Anderlecht begeleide heel wat spelers die later uitgroeiden tot vaste waarden. Voor het eerst sinds zijn vertrek blikt hij in Sport/Voetbalmagazine terug op zijn periode als raadgever en begeleider.

Anthony (Vanden Borre, nvdr.) aan een WK-selectie helpen is het mooiste voetbalverhaal dat ik geschreven heb. Wie kan zeggen dat hij in een tijdsbestek van zes maanden van werkloze voetballer is opgeklommen tot international op een WK? Maar de maanden voor zijn comeback bij Anderlecht hadden veel weg van een gevecht. Hij tegen mij.”

Er waren dagen dat hij de deur niet wilde opendoen terwijl we een afspraak hadden om te trainen. Ik belde dan aan bij zijn buur en ging via het terras bij Anthony binnen. Van één ding heb ik spijt: tijdens zijn piekmoment heb ik hem overtuigd dat hij de aanvoerdersband zou krijgen, dat hij zijn carrière bij Anderlecht zou eindigen en hij een clubicoon zou worden. Later ben ik gaan beseffen dat verhalen met een happy end niet bestaan in het voetbal.”

FC Barcelona

Vanden Borre zelf heeft altijd spijt gehad dat hij niet sneller begeleiding kreeg van Anderlecht, en specifiek van Lenvain dan. “Hij beweerde zelfs dat hij bij Barcelona had gespeeld, mocht ik hem op zijn zestiende onder handen hebben genomen”, vertelt Lenvain. Veel mensen zeggen dat de carrière van Anthony een verspilling is van talent. Ik zou het willen omdraaien: rekening houdend met alle parameters heeft hij bijna het maximale uit zijn carrière gehaald. Hij had één probleem: hij was zijn emoties niet de baas. Op dat vlak botste hij tegen zijn limieten aan.’

Poll: Denk je dat Vanden Borre met de juiste begeleiding bij Barcelona had kunnen spelen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Barcelona

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024