Vandenbempt is scherp voor Leko: "Geen goed idee"

Vandenbempt is scherp voor Leko:
Vrijdag 11 mei 2018 - 18:00   I  

Ivan Leko beleefde de voorbije dagen heel wat emoties. Er was de nederlaag tegen Anderlecht, de herdenking van François Sterchele en dan de zege tegen Charleroi. Voor een jonge coach als Leko soms wat veel om te verwerken.

En dan kan een mens al eens vreemde dingen doen, zoals bijvoorbeeld Hans Vanaken op de bank zetten. Dat vond Peter Vandenbempt een erg vreemde beslissing en het deed hem zelfs wat denken aan de vreemde beslissingen die Sa Pinto soms neemt.

"Leko zette ook Vanaken op de bank, dat vond ik persoonlijk geen goed idee. Ondanks zijn slappe match tegen Anderlecht. Je beste speler op de bank zetten in een cruciale match, dat lijkt me pas een risico. Het doet me wat denken aan Sa Pinto in de laatste match van de reguliere speeldag. Die zette Carcela op Oostende op de bank", aldus Vandenbempt voor Sporza.

Horvath voor Gabulov

Horvath kwam ook in de plaats van Gabulov en dat was wel een goed idee van Leko. De Amerikaanse doelman van Club had niet veel werk, maar deed wel wat hij moest doen. "Ivan Leko vond blijkbaar dat hij wat moest doen na de nederlaag tegen Anderlecht. Hij koos met Horvath voor een piepjonge doelman, die al maanden niet had gespeeld om de onzekere Gaboelov te vervangen. Nog maar eens een keeperswissel dus. Dat was enerzijds een risico, maar ook te begrijpen. Het is gelukt. Horvath heeft weinig werk gehad en heeft het goed gedaan."

Poll: Vond u het een goed idee om met Vanaken op de bank te beginnen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Horvath  I  Gabulov  I  Vanaken  I  Leko  I  Standard  I  Sa Pinto

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024