Vandenbempt over Club Brugge: "Wenkbrauwen gefronst en veel vragen gesteld"

Vandenbempt over Club Brugge:
Woensdag 16 mei 2018 - 23:34   I  

Club Brugge prijkte zowat het hele seizoen aan de leiding in de Jupiler Pro League, maar het moest wel tot op speeldag negen in de play-offs wachten alvorens het zekerheid had over een vijftiende landstitel. Na een lang en spannend seizoen maakt analist Peter Vandenbempt de balans op. Hij steekt een pluim op de hoed van één man in het bijzonder: Ivan Leko.

"Het mooie succes van Club Brugge heeft vele vaders maar de grootste ruiker bloemen mag toch in de handen van trainer Ivan Lekogestopt worden", stelt Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine. "Niet de eerste keuze van het duo Verhaeghe-Mannaert en zeer zeker geen evidente. Wenkbrauwen werden gefronst en (veel) vragen gesteld bij de aanstelling van een aan de top onervaren coach, als opvolger van Michel Preud’homme dan nog, officieel God in Jan Breydel."

"Het begin was niet evident, het boegeroep van de eigen supporters op Le Cannonier na de eerste nederlaag van het seizoen (na eerst 5 overwinningen!) hakte er fors in, in Athene was Leko nog niet sterk genoeg om de wil van zijn twijfelende spelers te trotseren en schoof hij zijn eigen idee opzij met een pijnlijke Europese exit tot gevolg. Maar met de onvoorwaardelijke steun van zijn bazen was Leko nadien een vastberaden leider die zijn passie en uitgesproken offensieve ideeën overtuigend kon overplanten op zijn spelersgroep en zo van Club Brugge een aantrekkelijk voetballend én succesvol elftal maakte", merkt Vandenbempt nog op.

Band met spelers is koeler

Ondanks de vele positieve zaken, zijn er ook nog werkpunten voor Leko. "De band met de spelers is naar verluidt wat koeler, de communicatie wat minder hartelijk, maar Leko raakte de juiste snaren, nam gedurfde beslissingen en speelde met de rug tegen de muur (in Charleroi, zonder Vanaken) al een keer hoog spel. Maar de verdiende beloning is gevolgd. En naast het veld was de stijlvolle Kroaat een waardige ambassadeur voor Club Brugge die communiceerde zoals zijn ploeg voetbalde : offensief en positief. De middelbare (trainers)school bij OHL en STVV werkte Leko af met voldoening, het eerste jaar aan de universiteit slaagde hij cum laude. Bevestigen in het tweede jaar is nu de boodschap: een Europese uitdaging ligt te wachten."

Poll: Geloof jij dat Leko volgend seizoen nóg beter kan doen met Club Brugge?

TAGS  I  Vandenbempt  I  Club Brugge  I  Leko

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024