Vandenbempt: "Zij moeten niet onderdoen voor Genk en Club Brugge"

Vandenbempt:
Maandag 08 oktober 2018 - 14:41   I   door Redactie

Peter Vandenbempt is toch behoorlijk onder de indruk geraakt van Standard. De Rouches leverden een prima prestatie af tegen Club Brugge en wonnen dik verdiend met 3-1.

"Standard heeft Club Brugge gewoon versmacht en overrompeld: enorm tempo, druk naar voren, razendsnelle combinaties en de uitblinkers die elkaar voor de voeten liepen. Het duo Marin-Cimirot, dat het toch heel sterk gelouterde duo Vanaken-Vormer overvleugelde, Djenepo, Mpoku, Carcela enzovoort", zegt Vandenbempt aan Sporza.

"Al dat aanwezige talent toonde zijn klasse en stroopte ook nog een keer de mouwen op. En dat is nu precies wat Michel Preud'homme van een elftal verwacht: inzet en klasse gecombineerd. Al denk ik dat hij toch ook een beetje - weliswaar aangenaam - verrast was dat zijn ploeg dit nu ineens kon brengen. Tegen Club Brugge dan nog."

Vandenbempt plaatst een kanttekening. "Al moet ik misschien wel zeggen: natuurlijk wel tegen Club Brugge. Dat is zeker ook de uitdaging voor Preud'homme: met deze speelse spelersgroep ervoor zorgen dat ze op doordeweekse dagen - ik zeg maar Moeskroen of Eupen - ook bij de les zijn. En dan is gebleken dat de Rouches niet noodzakelijk moeten onderdoen voor Club Brugge of Racing Genk, de beste 2 ploegen van onze competitie."

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024