Vanhaezebrouck waarschuwt: "Dan hebben we niemand meer"

Vanhaezebrouck waarschuwt:
Dinsdag 13 december 2016 - 18:32   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck laat op de clubwebsite van AA Gent zijn licht schijnen over de kwalificatie voor Europees voetbal. Zo kreeg hij de vraag of of het logisch is dat de bekerwinnaar rechtstreeks geplaatst is voor de Europa Leaguepoules en de derde in Play Off 1 voorrondes moet spelen?

 “Er wordt steeds meer aandacht aan de competitie gegeven. Zo werd er een Play Off 1 gecrëeerd, die het hoogtepunt wordt van je competitie. Toch moet een ploeg die in die Play Off dan 3e wordt, nog kwalificaties spelen. De bekercompetitie wordt sowieso stiefmoederlijk behandeld, en is een beetje het achterkomertje, met het verschil dat dit achterkomertje niet verwend wordt ."

 Er is niet veel publiek en dan probeert men die competitie op te waarderen door er een heel belangrijk Europees ticket (rechtstreekse kwalificatie voor de poulefase van de Europa League aan vast te hangen. Een ploeg die het tot in de bekerfinale schopt, kan tegelijk ook zestiende eindigen in de competitie en zou dus nooit Play Off 1 kunnen halen. Zo’n ploeg zal in er in de groepsfase wellicht meteen uitliggen, wat negatief is voor de coëfficient van ons land."

"Daarom ben ik tegen het feit dat de bekerwinnaar het beste Europa League-ticket krijgt, het omgekeerde zou veel logischer zijn: een ticket met voorrondes voor de bekerwinnaar en zonder voorrondes voor de derde in Play Off 1. Als de winnaar dan goed genoeg is, zal die de kwalificaties ook overleven".

"Dan heb je ook de kans om met 3 of 4 Belgische ploegen te overwinteren in Europa, wat goed is voor de coëfficient. UEFA maakt het ook steeds moeilijker voor de niet-toplanden, dus we mogen daar niet licht mee omgaan. Anders hebben we binnen enkele jaren misschien geen rechtstreekse vertegenwoordiger meer in de Champions League. "

TAGS  I  AA Gent  I   Hein Vanhaezebrouck

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024