Venanzi over Sa Pinto: "Dat heb ik hem wél verweten"

Venanzi over Sa Pinto:
Zaterdag 11 augustus 2018 - 14:20   I  

Standard nam na het afgelopen seizoen afscheid van Ricardo Sa Pinto. De Portugese trainer haalde play-off 1 en haalde daarin goede resultaten. Hij pakte ook de beker, maar dat bleek allemaal onvoldoende te zijn. Bruno Venanzi ging vol zijn kans voor Michel Preud'homme, met succes.

In een interview met Het Laatste Nieuws komt Sa Pinto nog even terug op het ontslag van Sa Pinto. Voor Venanzi was het al vrij vroeg duidelijk dat hun wegen gingen scheiden. Het seizoen was té wisselvallig en Venanzi probeert standvastigheid te brengen in Luik.

Dat Sa Pinto zoveel passie had, was geen probleem. Zijn gedrag daarentegen wel. "Ik kan hem niets kwalijk nemen als ik naar de resultaten kijk. Hij werd tweede, won de beker en hij creëerde een goeie ambiance binnen de spelersgroep. Maar zijn gedrag... Dat heb ik hem wél verweten. Het was slecht voor het imago van de club én voor zijn eigen imago. Natuurlijk heb ik graag dat een trainer zich volledig geeft. Alleen moet je anderen ook respecteren.De arbitrage, de trainers van de tegenstanders..."

TAGS  I  Standard

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024