Verrassing van Martinez? "Als ik zie wie opgeroepen wordt, maak ik kans"

Verrassing van Martinez?
Zaterdag 12 mei 2018 - 09:42   I  

Op 21 mei weten we wie Martinez meeneemt naar Rusland en wie niet. Het zal ongetwijfeld bang afwachten worden voor enkele Rode Duivels, want een WK moeten missen is bijzonder jammer. Met Martinez kan je niet echt grote verrassingen verwachten, maar je weet natuurlijk nooit.

Op de linkerflank hebben we wel een klein probleem en dan zou Adnan Januzaj wel eens dé verrassing van de chef kunnen worden. Dat de flankspeler bakken talent heeft daar twijfelt niemand aan, maar zijn carrière raakte voorlopig nooit echt van de grond. Al scheert hij bij Real Sociedad nu wel hoge toppen.

Dat zag ook Martinez al, die hem eerder al opriep voor de wedstrijden tegen Japan en Mexico. Toen speelde Januzaj niet en dat zorgde toch voor de nodige teleurstelling. “De bondscoach zei toen dat ik een kwaliteits­speler ben en dat hij mijn specifieke troeven ­apprecieert. Ik moet wel toegeven dat ik een beetje ontgoocheld was dat hij me geen minuut liet spelen. Eigenlijk heeft hij toen heel weinig andere spelers uitgeprobeerd. Misschien vond hij het belangrijk die wedstrijden te winnen", aldus Januzaj in Het Nieuwsblad.

"Ik maak kans"

Toch vindt Januzaj dat hij kans maakt. Zeker omdat er spelers mee zouden kunnen gaan (denk maar aan Chadli of Mirallas) die amper speelminuten hebben verzameld en niet wisten te overtuigen dit seizoen. 

“Natuurlijk zou ik er graag opnieuw bij zijn. Twee WK's op 23 jaar, dat zou groots zijn. Als je mijn ­seizoen vergelijkt met enkele andere spelers in de nationale ploeg denk ik wel dat ik kans maak. De concurrentie is groot, maar ik kan op elke positie rivaliseren. Ik heb op de 10 gespeeld, op de 9, de 8 en op de flanken. Ik ben polyvalent en dat spreekt in mijn voordeel.”

Poll: Moet Martinez Januzaj meenemen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Januzaj  I  Mirallas  I  Chadli  I  Martinez

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024