Verschrikkelijk schandaal rond PSG uitgelekt

Verschrikkelijk schandaal rond PSG uitgelekt
Donderdag 08 november 2018 - 21:15   I   door Redactie

Paris Saint-Germain heeft zich jarenlang schuldig gemaakt aan racisme. Dat meldt de Franse nieuwswebsite Mediapart, op basis van uitgelekte documenten van Football Leaks.

Eén van de grootste talenten van Frankrijk zou op basis van zijn huidskleur zijn genegeerd door PSG. Het gaat om de nu 17-jarige Rennes-middenvelder Yann Ghobo. Volgens Mediapart zou PSG tussen 2013 en 2018 slechts één zwarte jeugdspeler hebben aangetrokken via het provinciale scoutingsnetwerk. De scouts moesten in hun rapporten de achtergrond van een speler aangeven: Frans, Noord-Afrikaans, West-Indisch (Caribisch gebied) of zwart Afrikaans.

PSG wilde volgens scout Serge Fournier geen spelers die in Afrika zijn geboren, omdat er kan gesjoemeld zijn met de geboortedatum. PSG ontkent de documenten niet, maar het management zou niet op de hoogte zijn geweest. "Een persoonlijk initiatief van het hoofd van deze afdeling", klinkt het bij PSG. De club doelt op Marc Westerloppe, die eerder dit jaar naar Rennes vertrok.

Roxana Maracineanu, minister van Sport in Frankrijk, zei ontsteld te zijn door de onthullingen. Ze roept de Franse voetbal bond FFF en de Franse Liga (LFP) op om een onderzoek op te starten.

Poll: Moet PSG gestraft worden?

TAGS  I  PSG

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024