Vieringen voor Bayat waren afgesproken, Anderlecht en Cercle reageren érg bedenkelijk

Vieringen voor Bayat waren afgesproken, Anderlecht en Cercle reageren érg bedenkelijk
Dinsdag 06 november 2018 - 07:10   I   door Redactie

Het handboeiengebaar dat onder meer Adrien Trebel maakte, was wel degelijk een gebaar voor Mogi Bayat. Ook De Belder (Cercle), Dewaest (Genk), Tainmont (Mechelen) én Pierrot en Amallah (Moeskroen) deden het. Het was naar verluidt allemaal op voorhand afgesproken via een Whatsappgroep en de clubs laten begaan.

"De spelers weten dat Bayat in de gevangenis van Leuven toegang heeft tot een televisie en dat hij hun gebaar voor hem en zijn familie wel zou zien. Andere ­Mogi-spelers, zoals David Pollet en ­Danijel Milicevic van Eupen, overwegen om het gebaar ook eens te maken", schrijft Het Nieuwsblad.

Anderlecht sprak Trebel er niet op aan. “Hoe Adrien Trebel zijn goals viert, is voor zijn rekening”, aldus RSCA-woordvoerder David Steegen. Dat terwijl voorzitter Marc Coucke wel ten strijde trekt tegen malafide makelaars.

Ook Cercle-voorzitter Frans Schotte tilt niet zwaar aan de doelpuntenviering van De Belder.“Ik zeg niet dat het goed is, maar we nemen er geen aanstoot aan omdat Dylan Cercle niet schaadt. Ergens begrijpen we dat hij medelijden toont met iemand met wie hij een goeie vriendschapsband heeft.”

Poll: Moeten de clubs hun spelers daarover aanpakken?

TAGS  I  Anderlecht  I  Cercle Brugge  I  KRC Genk

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024