Vlak voor WK: ‘Barcelona neemt belangrijke beslissing over Vermaelen’

Vlak voor WK: ‘Barcelona neemt belangrijke beslissing over Vermaelen’
Zondag 10 juni 2018 - 21:34   I  

Thomas Vermaelen bereidt zich op dit moment, samen met zijn collega-Rode Duivels, voor op het WK in Rusland. De verdediger lag de voorbije weken in de lappenmand, maar kreeg zondag tot twee keer toe heel goed nieuws te horen.

Na enkele weken inactiviteit en individueel trainen, kon Vermaelen zondag voor het eerst weer met de groep van Roberto Martinez meetrainen. Zoals het er nu naar uitziet, hoeft de ervaren verdediger zich dus geen zorgen te maken over de aankomende WK-wedstrijden.

Later op de dag kreeg de wederoptredende Vermaelen overigens nog meer goed nieuws te horen. De Spaanse krant Mundo Deportivo meldt immers dat FC Barcelona van plan is om de Rode Duivel langer aan zich te binden. In Camp Nou zijn ze, ondanks het feit dat hij regelmatig out is, tevreden over Vermaelen en willen ze onze landgenoot belonen met een nieuwe deal.

Stille kracht die reserverol accepteert

Bij Barça zien ze in de inmiddels 32-jarige Vermaelen een prima back-up voor het ijzersterke duo Samuel Umtiti-Gerard Piqué. Vooral het feit dat de Belg zich altijd zonder morren in de rol van reserve heeft geschikt, zou een belangrijke rol spelen in de beslissing van de Catalaanse topclub.

Het huidige contract van Vermaelen loopt tot de zomer van 2019, maar hij zou die overeenkomst nu met één jaar kunnen verlengen. Om helemaal zeker te zijn, willen ze bij Barcelona wel afwachten of Vermaelen het WK met België zonder kleerscheuren doorkomt. Maar na het wereldkampioenschap gaan beide partijen dus rond de tafel zitten.

Poll: Moet Vermaelen bij Barcelona blijven of vertrekken?

TAGS  I  Vermaelen  I  Barcelona  I  Rode Duivels

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024