Vormer is het écht beu: "Zo moeten we nu niet gaan doen, hé"

Vormer is het écht beu:
Vrijdag 07 december 2018 - 08:00   I  

Ruud Vormer heeft niet meteen zijn gemakkelijkste of beste start van het seizoen achter de rug. De kapitein van Club Brugge haalde lang niet altijd zijn beste niveau en werd door trainer Ivan Leko zelfs al op de bank gezet.

"Dat balletje valt gewoon even niet lekker", vertelt Vormer in Het Nieuwsblad. "Maar dat kan zo omgedraaid worden. Vorig jaar was alles wat ik aanraakte goud. Kijk naar Hans Vanaken nu. Ze zeggen dat alle Gouden Schoenen het jaar daarna iets minder zijn omdat de lat steeds hoger wordt gelegd. Mensen verwachten nu weer zo'n seizoen van mij. Maar geloof me: het zal niet weer zijn zoals vorig jaar.”

Tegenwoordig speelt Vormer vaker op rechts dan centraal. Eén van de redenenn voor zijn mindere statistieken? “Dat is heel anders, inderdaad. Ik zit niet in de as. Die statistieken zijn een werkpunt, maar we moeten nu niet doen alsof ik ­superslecht ben. Dat lees ik nu overal."

"Ik heb geen andere keuze dan gas te blijven geven"

"Maar dat valt ook wel heel goed mee. Als ik mijn loopstatistieken bekijk, zijn die beter dan vorig seizoen. Ik loop meer en vaker aan hoge intensiteit dan vorig jaar. Alleen valt dat balletje net niet goed. Ik stoor me daar ook aan. Maar ik heb geen andere keuze dan gas te blijven geven op training en tijdens de wedstrijden. Die goals en assists komen wel terug", besluit de altijd strijdvaardige aanvoerder van blauw-zwart.

Poll: Zullen we na Nieuwjaar een betere Ruud Vormer zien?

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024