Vormer moét iets kwijt: "Weet je wat Leko tegen me zei?"

Vormer moét iets kwijt:
Vrijdag 07 december 2018 - 11:35   I  

Ruud Vormer is momenteel nog niet de speler die hij vorig seizoen was voor het winnen van de Gouden Schoen. De kapitein van Club Brugge holt al een tijdje achter zijn allerbeste vorm aan, en dat merkte ook Ivan Leko op.

De trainer van Club zette zijn aanvoerder niet zo lang geleden zonder pardon op de bank. "Als kapitein vlieg je er normaal niet uit, maar bij deze coach wel", liet een ontgoochelde Vormer zich toen ontvallen. “Ik heb het er met de coach over ­gehad", zegt de Nederlander nu in Het Nieuwsblad.

"Leko zei: Ik wilde je reactie kunnen zien. Ik had een contract van vier jaar getekend en hij wilde weten of ik op mijn lauweren ging rusten. Maar zo ben ik niet. Ik blijf gewoon knokken.”

"Of ik vond dat ik er te snel was uitgezet? Ja"

Of hij dat al dan niet fair vond van zijn trainer, wil Vormer niet gezegd hebben. (haalt zijn schouders op) “Dat hoort erbij. Dat is een spel. Of ik vond dat ik er te snel was uitgezet? Ja", klinkt het vervolgens wel heel eerlijk.

Al had Leko een grondige reden om zijn kapitein te passeren. “Hij vond me gewoon te soft, zei hij. Dat mag. Dan is het aan mij om te reageren. En dat heb ik gedaan", bijt Vormer van zich af. 

(Lees verder onder de foto)

"Toen ik zondag werd gewisseld, hoorde ik het publiek mijn naam scanderen. Ik sta er nog goed op"

“Of ik te soft was? Die agressie om de bal af te pakken, was even wat minder. Daarmee was ik het eens. Ik zat even in een mindere periode. Maar het is niet leuk als je ­eruit gaat.”

Ondanks de mindere periode liet Vormer het hoofd niet hangen. “Nee, ik ging gewoon door. Dat moet, want ik ben de aanvoerder. Het kan nu eenmaal niet altijd in stijgende lijn gaan. Vorig jaar was fenomenaal."

"Ik voel me hier ook nog steeds heel goed, ondanks het feit dat het iets minder gaat. De supporters blijven mij steunen. Toen ik zondag werd gewisseld, hoorde ik het publiek mijn naam scanderen. Ik sta er nog goed op", besluit de middenvelder.

Poll: Moet Vormer altijd in het elftal staan?

TAGS  I  Club Brugge

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024