Waseige weet het zeker: "Niet Martinez maar deze coach is de beste optie"

Waseige weet het zeker:
Vrijdag 18 mei 2018 - 13:48   I  

Roberto Martinez is tot minstens 2020 bondscoach bij de Belgische nationale ploeg. Dat hebben de KBVB en de Spanjaard samen beslist. Ex-bondscoach Robert Waseige denkt dat het een goede zaak is maar had toch liever een andere naam aan het roer gezien.

Robert Waseige was zelf bondscoach van de Rode Duivels voor het WK 2002. Vlak voor het WK kondigde de oefenmeester ook aan dat hij zou stoppen bij de nationale ploeg. “Het zorgt voor rust bij de coach, bij de assistenten en bij de spelers. Al zijn er natuurlijk altijd spelers die hopen op een nieuwe kans met een nieuwe coach. Het belangrijke is dat iedereen op voorhand weet waaraan en waaraf.”

“Als België ondermaats presteert op het WK, moet de coach natuurlijk zijn verantwoordelijkheid nemen. Dat weet Martínez ook wel. Maar ik denk dat deze contractverlening er mee voor zal zorgen dat het goed zal gaan in Rusland, want er valt een stuk stress weg”, laat Waseige weten aan Het Laatste Nieuws.

Toch had Waseige graag een andere coach aan het roer gezien bij de Rode Duivels en ziet Preud'homme als beste optie voor de Rode Duivels. “Michel Preud’homme zou voor België de best mogelijke keuze geweest zijn. Maar het moet voor alle partijen ook kunnen, hé. Ik heb alleszins het volste vertrouwen in Martínez voor het WK.”

Zelf kende Waseige een succesvolle periode als bondscoach op het WK van 2002. België verraste vriend en vijand op dat WK en schakelde bijna de gedoodverfde titelfavoriet Brazilië uit. Een geldig doelpunt van Marc Wilmots werd echter afgekeurd.

Poll: Preud'homme had de beste keuze als bondscoach geweest?

TAGS  I  Waseige  I  Martinez  I  Rode Duivels  I  Preud'homme

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024