'Wesley Moraes zat er helemaal door'

'Wesley Moraes zat er helemaal door'
Dinsdag 07 augustus 2018 - 09:00   I   door Redactie

Ondanks zijn domme rode kaart nam Ivan Leko het na de wedstrijd tegen Moeskroen meteen op voor Wesley Moraes. Volgens sportpsycholoog Jef Brouwers was dat een goeie reactie van de Club Brugge-coach.

“Je kan een voetballer net zoals elk levend wezen alleen evalueren in een globale visie. Alles is in eerste instantie emotie. Die managers rond hem zetten permanent druk. Dat zorgt voor spanningen, zeker bij een jongen van 21 jaar. En als hij ook nog eens op het veld op de huid wordt gezeten, uit zich dat dan in dit soort gedrag, zoals zondag tegen Moeskroen", zegt Brouwers in Het Nieuwsblad

"Het is natuurlijk fout, maar binnen deze context perfect begrijpbaar. Je kwaad maken heeft geen enkele zin, daar heeft Leko gelijk in. Nu gaan roepen hoe dom hij is, zou het nog erger maken. Wesley vindt zichzelf al dom genoeg."

Transferproblemen

Naar verluidt blijkt dat wel te kloppen. Wesley zat er na de wedstrijd helemaal door. Volgens Brouwers kunnen de transferbeslommeringen uit de voorbije weken wel meegespeeld hebben. "Het is een hypothese, maar toen hij pas in de ploeg kwam, waren er wél problemen: spanningen in zijn hoofd. Vorig seizoen voelde hij zich al zekerder en bleven die reacties weg. Maar deze zomer zijn er weer al ie beslommeringen met managers, voor wie het welzijn van de speler niet centraal staat.”

TAGS  I  Club Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024