WK-special: Deze ex-spelers Jupiler Pro League schitteren nu op het WK

WK-special: Deze ex-spelers Jupiler Pro League schitteren nu op het WK
Maandag 11 juni 2018 - 12:00   I  

Nog enkele dagen afwachten en dan barst de strijd om de wereldtitel helemaal los. Uiteraard kijkt elke Belg uit naar de Rode Duivels, maar het WK heeft zoveel meer te bieden. Zo zijn er heel wat ex-spelers uit de Jupiler Pro League te bewonderen in Rusland. Voetbal 24 bracht de 11 beste spelers samen in één ploeg.

Verdediging

In doel staat de Australische doelman Matthew Ryan. De ex-speler van Club Brugge liet in Jan Breydel een gapende leegte achter die tot op heden nog niet kon worden opgevuld. Club doet er nu wel alles aan om een opvolger te vinden voor Ryan, maar Mannaert zal stiekem wel wensen dat de Australische goalie onder de lat staat in Jan Breydel in plaats van in Rusland.

De driemansverdediging is misschien wel de zwakste linie van dit elftal. Al kan je met Kalidou Koulibaly, ex-Racing Genk, wel naar de oorlog. Henrik Dalsgaard (Zulte Waregem) en William Troost-Ekong (AA Gent) mogen de verdediging vervolledigen.

Middenveld

Voor de verdediging vinden we William Carvalho. Nadat hij Cercle Brugge inruilde voor Sporting Lissabon kende hij een gigantische groei. Nu is hij kapitein van de Portugese topclub én een belangrijke schakel in de Portugese nationale ploeg. Hij lag in de weegschaal met Lucas Biglia, maar de ex-speler van Anderlecht is niet helemaal fit, waardoor de Portugees toch de voorkeur krijgt. Naast Carvalho vinden we ook nog de Serviër Milinkovic-Savic terug. De ex-speler van Racing Genk speelt nu voor Lazio en groeide daar uit tot een van de meest gegeerde middenvelders ter wereld. Bryan Ruiz moet voor de creativiteit zorgen achter de spitsen.

Op de flanken vinden we twee ex-spelers van Club Brugge terug. Ivan Perisic is al een tijdje een topper in Europa en maakt het mooie weer ook bij de Kroatische nationale ploeg. José Izquierdo kende een goed seizoen in de Premier League, waar hij zich na een moeilijk begin toch kon tonen bij Brighton & Hove Albion.

Aanval

Het spitsenduo bestaat uit twee van de beste spitsen die de voorbije jaren in de Jupiler Pro League hebben gespeeld. Carlos Bacca was een gesel voor de Belgische verdedigers en werd dat nadien ook in Italië en Spanje. Aleksandar Mitrovic probeerde het na zijn fantastische periode bij Anderlecht in Engeland te maken. Dat ging met ups en downs, maar de afgelopen maanden bewees hij wel opnieuw waarom paars-wit destijds de portefeuille opentrok voor de Servische spits.

Poll: Zou dit elftal ver geraken?

TAGS  I  WK  I  Special  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge  I  RC Genk  I  AA Gent  I  Standard  I  KV Oostende

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024