Wordt Michel Preud'homme ontslagen bij Standard?

Wordt Michel Preud'homme ontslagen bij Standard?
Maandag 05 november 2018 - 13:01   I  

Na veertien speeldagen oogt het rapport van Standard bijzonder magertjes. De Luikse formatie telt amper 20 op 42 en staat niet eens meer in de top zes. Michel Preud'homme krijgt zijn team voorlopig niet op de rails. Moet hij vrezen voor een ontslag?

Ondanks het feit dat Standard dit seizoen wisselvallig presteert, hoeft Preud'homme zich voorlopig geen zorgen te maken over zijn job. "Preud'homme is ondertussen vier maanden aan de slag in Luik en hij heeft amper één puntje meer dan het Standard van vorig jaar onder Sa Pinto. Qua cijfers is dat zeker niet veel beter, qua mentaliteit vaak ook niet. Qua kwaliteit van het spel ook maar af en toe", aldus Peter Vandenbempt bij Sporza.

"Rapport van Preud'homme is negatief"

"En dus is het rapport van Preud'homme na de heenronde gewoon negatief. Alleen zal je horen dat de evaluatie binnen de club toch een stuk positiever is dan een jaar geleden," merkt Vandenbempt op. En dus zal Preud'homme niet gauw de bons krijgen.

"Dat heeft natuurlijk alles te maken met het project met een toekomstvisie dat nu is uitgetekend", verduidelijkt Vandenbempt. "Ik denk dat de ploeg van Standard er over een jaar helemaal anders zal uitzien."

"Onvergeeflijk dat Standard niet in top 6 staat"

Globaal gezien is het uiteindelijk toch te weinig voor Standard. "Er zijn wat excuses zoals de blessures van Mpoku en Lestienne, die nog helemaal moet terugkomen, Carcela die zijn niveau niet haalt, de totale mislukking van Orlando Sa. Maar ondanks dat alles is het voor dit Standard en Preud'homme onvergeeflijk als je niet minstens in de top 6 staat", besluit Vandenbempt.

Poll: Moet Preud'homme meer tijd krijgen om een elftal te bouwen?

TAGS  I  Standard

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024