Zes Rode Duivels krijgen er flink van langs na exit: “Onzichtbaar”

Zes Rode Duivels krijgen er flink van langs na exit: “Onzichtbaar”
Woensdag 11 juli 2018 - 07:15   I  

Frankrijk riep de Rode Duivels dinsdagavond een halt toe in de halve finales van het WK. De ploeg van Didier Deschamps haalde het met 1-0 van onze nationale ploeg en speelt de finale. Na afloop van de wedstrijd kregen zes Rode Duivels er flinks van langs.

Het Laatste Nieuws gaf vijf spelers amper 5 op 10, terwijl Mousa Dembele zelfs gebuisd was met een 4 op 10. “De surprise van Martínez. Moest het middenveld mee helpen ondersteunen, maar had daar te veel overtredingen voor nodig. Was aan de bal evenmin een meerwaarde”, schrijft de krant over Dembele.

De overige vijf krijgen amper 5 op 10. Toby Alderweireld: “Liet Umtiti in minuut 52 wegglippen, met zware gevolgen. Kreeg voorts in balbezit een vrijgeleide van de Fransen om op te bouwen en zag een plaatsbal gered door Lloris.”

"Chadli zijn minste wedstrijd in Rusland"

Nacer Chadli: “Zijn minste wedstrijd in Rusland. Voorzetten en hoekschoppen kwamen amper aan, acties lukten te weinig. Probeerde wel, maar besefte al snel dat het zijn dag niet was.”

Marouane Fellaini: “Lange tijd onzichtbaar. Liep wel, maar raakte zelden de bal. Kon ook niet verhinderen dat Umtiti voor zijn neus opdook. Scoorde ei zo na wel de 1-1, met een nekslag.”

"De Bruyne speelde niet op zijn gekende niveau"

Kevin De Bruyne: “Niet op zijn gekende niveau. Viel op door slordigheden – leed te veel balverlies. Ging na de inbreng van Mertens een rij lager spelen, maar zonder beterschap. Zonde.”

Romelu Lukaku: “Niet scherp en alert genoeg in en buiten de zestien. Zat in de tang tussen het ijzersterke duo Umtiti en Varane – verloor zo een pak energie. Tot zijn eigen frustratie.”

Poll: Hadden de Rode Duivels beter moeten spelen om van Frankrijk te winnen?

TAGS  I  Frankrijk  I  Rode Duivels

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024