Zulte Waregem pakt uiterst belangrijke zege, Sint-Truiden haalt uit

Zaterdag 10 november 2018 - 21:54   I   door Redactie

Zulte Waregem heeft de degradatietopper tegen Lokeren gewonnen dankzij een doelpunt van Nill De Pauw. Essevee komt zo weg van de laatste plaats. Sint-Truiden haalde uit bij Eupen.

Zulte Waregem - Lokeren 1-0

Ditmaal kon Lokeren-coach Trond Sollied niet voor een zege zorgen. Het werd een zeer matige wedstrijd waarin Zulte Waregem er niet in slaagde om van de laatste plaats weg te komen. Helemaal op het einde was invaller Soisalo namens Essevee nog dicht bij de 1-0, maar hij trapte recht op doelman De Wolf. De goal voor Essevee kwam er toch nog. Nil De Pauw nekte zijn ex-club.

Eupen - Sint-Truiden 1-4

STVV zat aan de rust al op rozen. Eerst kwam Van Crombrugge te ver uit zijn doel waarna Kamada kon profiteren. Nadien scoorde Kamada ook de 0-2, maar dat doelpunt werd door de VAR afgekeurd vanwege buitenspel. Het was echter slechts uitstel, want Casper De Norre zorgde wel voor de 0-2.

En opnieuw Kamada zorgde kort na de rust voor de derde Truiense treffer, vanuit een scherpe hoek. Eupen kon enkel de eer nog redden via een vrije trap van Luis Garcia. Boli legde de eindstand op aangeven van Botaka vast op 1-4.

Poll: Degradeert Lokeren dit seizoen?