Zware opdoffer: "Club Brugge loopt tientallen miljoenen euro's mis"

Zware opdoffer:
Donderdag 13 september 2018 - 07:03   I   door Redactie

Van een nieuw stadion is nog steeds geen sprake voor Club Brugge. Dat zal nog jaren duren, zo laat een ontgoochelde voorzitter Bart Verhaeghe weten.

"Twaalf jaar geleden ontsproten de eerste plannen onder voorzitter Michel D'Hooghe. Vandaag, 12 jaar later, zijn we nóg niet aan het bouwen. En als onze plannen straks door de Raad van State vernietigd worden, kunnen we makkelijk nog zes of zeven jaar wachten", zegt Verhaeghe in Het Laatste Nieuws.

De voorzitter doet een oproep aan de Vlaamse Overheid: "Er zijn een resem mogelijkheden om het efficiënter te maken. Leg bijvoorbeeld de Raad van State een beslissingstermijn op, waardoor er minder tijd wordt verloren."

"Zorg dat iemand die klacht indient, daarvan ook de financiële gevolgen moet dragen als zijn protest niet aanvaard wordt. Daarnaast is alles voor de Raad van State nu zwart of wit. Een grijs, genuanceerd vonnis, waardoor het dossier mits aanpassingen kan vorderen, bestaat niet. Allemaal zaken die in de buurlanden wel van toepassing zijn en waardoor de zaken wel vooruitgaan."

Kapitaal

"Het zijn tientallen miljoenen die je mist", benadrukt Verhaeghe. "En het zijn vaak die miljoenen die ervoor zorgen dat je kan wedijveren met de topclubs uit Portugal of Nederland. Ik zeg niet dat we met een nieuw stadion de absolute Europese top zouden bestormen, maar met een veel hoger budget zouden we toch steviger in onze schoenen staan." 

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024