Zwitserse pers lyrisch over prestatie Rode Duivel: "Hij is de koning"

Zwitserse pers lyrisch over prestatie Rode Duivel:
Zaterdag 13 oktober 2018 - 12:02   I  

De Rode Duivels wonnen gisteren met 2-1 van Zwitserland. Na een zwakke eerste helft toonde België zijn ware gelaat en speelde het bij momenten geweldig voetbal. De Zwitserse pers was achteraf lovend over de prestaties van twee Rode Duivels.

Vooral Romelu Lukaku en Eden Hazard kregen lof van de Zwitserse pers na hun prestaties gisteren tijdens de interland België-Zwitserland in het kader van de Nations League.

 "Na 58 minuten duwde Lukaku de bal in het doel en werden de Belgische fans wakker. Een gedroomde combinatie leidde tot een doelpunt van Gavranovic. Maar wanneer de Zwitsers droomden van een punt, sloeg kleerkast Lukaku de deur dicht. Gavranovic had nog een penalty moeten krijgen na een fout van Courtois, maar dat gebeurde niet", citeerde Het Nieuwsblad  de Zwitserse krant Blick.

"We hebben het over België, halvefinalisten op het WK en verstoord door het corruptieschandaal in eigen land. Maar vrijdagavond was voor de Belgen een afleiding, dankzij de spelers die die competitie allang verlaten hebben. Of er nooit speelden, zoals de kleine koning Eden Hazard. Toen hij de bal én het spel naar voren stuwde, klonk er een geluid in het Koning Boudewijnstadion zoals Xherdan Shaqiri dat nog nooit in een Zwitsers stadion heeft kunnen doen", aldus Het Nieuwsblad namens Neue Zürcher Zeitung

TAGS  I  Rode Duivels

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024