Twijfelt AA Gent aan trainer Yves Vanderhaeghe?

Twijfelt AA Gent aan trainer Yves Vanderhaeghe?
Dinsdag 06 maart 2018 - 06:45   I  

KAA Gent verloor afgelopen zaterdag voor het eerst in eigen huis sinds Yves Vanderhaeghe aan het roer staat bij de club. De laatste weken is het spel van 'De Buffalo's' iets minder, en dat is ook voorzitter Ivan De Witte opgevallen. Hij blijft niet bij de pakken zitten en zal actie ondernemen.

"Zorgen maak ik mij nog niet, maar we moeten niet naast de feiten kijken", steekt Ivan De Witte in Het Laatste Nieuws van wal. "Tegen Oostende speelden we héél aanvallend, met twee nummers tien en één zes. Te aanvallend? Wat iedereen gezien heeft, heb ik ook gezien. Sportief wil ik daar niet te veel op ingaan, dat is het territorium van de trainer. Maar die zal ook wel de nodige conclusies trekken."

Het feit dat De Witte benadrukt dat Gent té aanvallend voor de dag kwam tegen Oostende, maakt meteen ook duidelijk dat de voorzitter niet volledig achter de tactische keuzes van Vanderhaeghe staat. De Witte lijkt dus een eerste keer aan Vanderhaeghe te twijfelen. Opmerkelijk: zeker gezien de positieve resultaten van de voorbije maanden.

Europees voetbal is een must

Toch wil De Witte benadrukken dat hij Vanderhaeghe niet de zware piet wil toeschuiven voor het puntenverlies tegen KVO. "Integendeel", zegt De Witte. "Er is veel appreciatie voor wat Yves gedaan heeft. De ploeg stond onderaan toen hij overnam, nu zitten we in play-off 1."

Maar Vanderhaeghe krijgt wel meteen een opdracht mee voor tijdens de play-offs. "We kijken naar de plaatsen 2, 3 en 4", zegt De Witte. De voorzitter mikt op Europees voetbal, maar dan moet het wel beter dan de recente 4 op 9. "Ik zie geen mentaal probleem, want anders kan je niet drie keer zo terugvechten na een achterstand. Om dezelfde reden geloof ik ook niet dat er een conditioneel probleem is."

Reactie in Genk

De Witte gaat wel actie ondernemen na de mindere prestaties. Hij wil zijn spelers op hun plichten wijzen. "Ik wil de ambities van de club nog eens duidelijk maken aan de spelers. Ik verwacht zondag absoluut een reactie in Genk", besluit de voorzitter van De Buffalo's.

Poll: Is Vanderhaeghe de juiste trainer voor AA Gent?

TAGS  I  AA Gent  I   De Witte  I   Vanderhaeghe

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024