Club Brugge krijgt plots dramatisch nieuws te horen over nieuw stadion

Club Brugge krijgt plots dramatisch nieuws te horen over nieuw stadion
Donderdag 25 april 2024 - 14:00   I   door Redactie

De Raad van State heeft donderdag bevestigd dat de omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion van Club Brugge vernietigd blijft. Dat meldt Het Nieuwsblad.

In februari van vorig jaar vernietigde de Raad voor Vergunningsbetwistingen de vergunning voor het nieuwe stadion. Een van de redenen hiervoor was dat de parkeerverordening niet in lijn was met de mobiliteitsplannen in het dossier van het stadion. De raad oordeelde dat er altijd parkeergelegenheid op eigen terrein moest worden voorzien volgens de verordening. Daarnaast werd er niet voldoende zorgvuldigheid betracht bij het behandelen van bezwaren van omwonenden met betrekking tot het mobiliteitsplan.

De Vlaamse regering, Club Brugge en de stad Brugge hebben samengewerkt aan de opstelling van een nieuw dossier, rekening houdend met de opmerkingen. Tegelijkertijd hebben ze beroep aangetekend bij de Raad van State tegen de vernietiging van de oorspronkelijke omgevingsvergunning. De Raad heeft geoordeeld dat er inderdaad onvoldoende rekening is gehouden met de bezwaren. Als gevolg hiervan hoefde de kwestie van de parkeerverordening niet opnieuw te worden onderzocht.


 

Poll: Gaat het nieuwe stadion van Club Brugge er ooit komen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Stadion

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024