Verliest Standard deze drie toppers definitief?

Verliest Standard deze drie toppers definitief?
Woensdag 07 maart 2018 - 09:13   I  

Standard staat voor een belangrijk weekend. Met toppers als Edmilson, Carcela en Mpoku in de rangen zou het eigenlijk triest zijn als de Luikenaars Play-Off I niet halen. Een zwakke seizoensstart kan hun nu de das omdoen, al heeft Standard het voorlopig wel nog in eigen handen.

Bij Standard loopt er dus voorlopig heel wat talent op het veld, maar de Luikenaars hebben ook heel wat toppers rondlopen op de andere velden. Hun situatie is niet onbelangrijk, want er bestaat een kans dat ze volgend jaar terugkeren naar Luik.

Matthieu Dossevi

Ooit een absolute smaakmaker in de Jupiler Pro League en zelfs een tijdje geflirt met het Club Brugge van Michel Preud'homme. Tot een transfer kwam het niet en ook bij Standard kwam hij niet meer veel aan spelen toe. Een Frans avontuur bij Metz werd zijn redding.

Daar doet Dossevi het erg goed en hij heeft al twee doelpunten en negen assists achter zijn naam staan. De Fransen hebben ook een aankoopoptie en moet 3 miljoen euro betalen om hem definitief over te nemen. De situatie van Metz is wat onzeker, maar La DH verwacht de ze de optie zullen lichten. Eventueel om Dossevi meteen met een meerwaarde door te verkopen.

Ishak Belfodil

Een grote stevige spits die toch lekker kan voetballen, zo lopen er niet al te veel rond. Standard had met Belfodil eentje rondlopen en kon hem bijna verkopen aan Everton. Een avontuur in de Premier League kwam er niet van, waardoor de Algerijn nu in Duitsland voetbalt.

Bij Werder Bremen mag hij regelmatig meespelen, maar volledig overtuigen kon hij nog niet. Volgens La DH is het zeer onwaarschijnlijk dat we hem nog in een truitje van de Rouches zien rondlopen. Werder Bremen heeft een aankoopoptie van 5 miljoen, maar aangezien de sportieve situatie onzeker is, is ook de toekomst van Belfodil dat. Een toekomst bij Standard wordt het echter waarschijnlijk niet.

Benito Raman

Wellicht de speler die het meeste is opengebloeid in het buitenland. Het Gentse 'enfant terrible' lijkt in Duitsland de rust te hebben gevonden en heeft er zich in de harten van de Fortuna Düsseldorf-fans gespeeld. Hij scoorde maar liefst 8 keer en gaf ook nog 2 assists.

In Duitsland twijfelen ze er dan ook niet aan om Raman nog een jaartje langer te houden. Raman zien we dus al zeker niet terug in België volgend seizoen. Toch niet als alles blijft lopen hoe het nu loopt, want met Raman weet je natuurlijk nooit.

Poll: Wie zou u graag terugzien bij Standard?

TAGS  I  Standard  I   Dossevi  I   Raman  I   Belfodil

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024